Mini cozonacei cu nuca, cacao si scortisoara

de laura_n in Prajituri, 22 Dec 2013 | 4841 vizualizari

 

De cand i-am vazut la Rocs, mi-au placut si am pus reteta la seif. De curand, s-a ivit ocazia sa ii fac pt piticii de la gradinita, cu ocazia serbarii. Au mers alaturi de mere, nuci si acadele "ciubuc".
Sunt grozavi, sunt "tale daguti" si au fost tare buni, pufosi si aromati!
Rocs, sarumana inca o data!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte dulce caldut
  • 100 gr unt gras moale
  • 3 oua intregi
  • 200 gr zahar brut
  • 1 praf sare
  • 700 gr faina
  • coaja rasa portocala
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 300 gr nuca macinata
  • 4 lg cacao
  • 1 lg scortisoara
  • 4 lg zahar brut pt umplutura
  • 1 galbenus + 4 lg lapte dulce pt uns
  • 3 lg zahar brut pt presarat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cozonacei cu nuca, cacao si scortisoara:

Eu am folosit masina de framantat. Am pus in ordinea urmatoare:laptele caldut, untul moale, ouale, 1 praf sare, zaharul, coaja de portocala, faina cernuta si la sfarsit drojdia. Am selectat programul de framantat.

Intre timp, am pregatit umplutura. Intr-un castron, am pus nuca macinata, zaharul, cacaoa si la sfarsit scortisoara macinata. Am amestecat bine si am dat deoparte.

Am pornit cuptorul.

Am pregatit 16 cosulete aluminiu, prevazute cu hartie de briose. 

 Dupa 1 ora si jumatate, am scos aluatul pe un blat uns cu ulei, am impartit 16 portii aproximativ egale.

 Am intins fiecare portie de aluat, cu sucitorul. Am presarat cateva linguri de umplutura, am nivelat si apoi am rulat fiecare foaie ca un sul pe care apoi l-am rasucit sub forma de melc. Am asezat fiecare cozonacel in forma de aluminiu.

Dupa ce am terminat tot aluatul, am pus formele intr-o tava de cuptor, asezate la o distanta de 2-3 cm una fara de alta si am pus deasupra cuptorului incins sa le las inca un sfert de ora la crescut.

Apoi, le-am dat la cuptor, la foc mediu, cam 35 minute, pana s-au rumenit frumos.

Dupa o jumatate de ora, am amestecat galbenusul cu laptele si, cu o pensula lata, am uns toti cozonaceii din tava. Apoi am presarat zahar brut si i-am impins la loc in cuptor pentru inca vreo 5 minute.

I-am scos apoi din cuptor si i-am lasat la racit. I-am scos din forme, am indepartat hartia si i-am asezat pe un gratar sa se raceasca de tot.

 

 

TIPS-URI

1

nu am reusit sa respect reteta lui Rocs, insa in mare e cam aceeasi, atat ca eu am pus ouale intregi.

2

ingredientele costa aproximativ 25 lei.

3

sunt grozavi si pt oferit colindatorilor.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mini cozonacei cu nuca, cacao si scortisoara 285863
retete culinare - Mini cozonacei cu nuca, cacao si scortisoara 285864
retete culinare - Mini cozonacei cu nuca, cacao si scortisoara 285865
retete culinare - Mini cozonacei cu nuca, cacao si scortisoara 285866

COMENTARII (38)

Pushaa 1

23.12.2013, 11:03

diaconta 1

26.12.2013, 23:37

Lau 1

09.01.2014, 16:22

ce super arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L