Mini Pizza cu ciuperci, cascaval, kaizer si masline

de vasimur in Pizza, 3 Apr 2018 | 2877 vizualizari

 

„Mini Pizza” este o soluție excelentă pentru petreceri, picnicuri, gustări pentru excursii sau pachețel sau pur și simplu pentru seri alături de prieteni. Se pot face multe combinații de ingrediente, arată bine, sunt foarte gustoase și ușor de făcut.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 12„Mini Pizza”.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g făină albă
  • 10-15 g drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • 1/2 praf de sare
  • 1 lingură ulei
  • apă caldă
  • Pentru umplutură:
  • 150-200 g ciuperci champignons
  • 1 ceapă mică
  • ulei pentru călit ceapa
  • sare
  • piper măcinat
  • 5-6 bucăți măsline
  • 100-150 g cașcaval
  • 100-150 g kaizer
  • 1 roșie medie
  • 50 ml suc de roșii
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Pizza cu ciuperci, cascaval, kaizer si masline:

Prepararea aluatului:

Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură.

Prepararea umpluturii:

În timp ce aluatul dospește, pregătim umplutura.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se prăjește în ulei. Se curăță și se spală bine ciupercile, se taie bucăți nu prea mari și se pun la prăjit, peste ceapă. Când au scăzut. se pune sare și piper, după gust.

Kaizerul se taie bucățele nu prea mari, la fel și roșiile.

Cașcavalul se dă prin răzătoarea cea mică.

Măslinele se curăță de sâmburi și se taie în două sau în patru bucăți, dacă sunt mai mari.

Preparare „Mini Pizza”:

Se porționează aluatul și se modeleză ca niște bile rotunde, de mărimea care se dorește. Cu ajutorul fundului unui pahar se face o adâncitură în care se va pune umplutura. Pe margini vom unge cu gălbenuș de ou, pe care-l batem într-o cană, cu furculița. Deasupra se pune cașcaval ras și se picură puțin gălbenuș de ou și suc de roșii. Când sunt gata se pun într-o tavă, pe hârtie de copt. Se pune tava în cuptorul bine încins, în prealabil și se lasă cca 20-25 minute. Calde, sunt foarte bune.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Modelați „Mini Pizza” de mărimea care vă place.

2

Coaceți „Mini Pizza” până ce devin aurii și vor fi foarte gustoase.

3

În loc de kaizer, puteți folosi orice aveți la îndemână, cum ar fi mușchiuleț, salam, șunculiță...

4

Puteți taia aluatul în forme rotunde și după ce puneți ingredientele, întoarceți marginile în sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Pizza cu ciuperci, cascaval, kaizer si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza salami