Mini pogacele cu jumari

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2011 | 6261 vizualizari

 

Cu sau fara bere…va poftesc la pogacele ! Sant aromate, putin picante si merg foarte bine langa un pahar de …ce vreti voi !

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 200ml lapte
  • 100g untura
  • 1ou
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita chimen macinat
  • ½ lingurita curcuma
  • ½ lingurita piper alb
  • ½ lingurita piper cayen
  • 500g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • Pt umplut:
  • 400g pasta de jumari
  • Pt ornat:
  • 1ou batut
  • chimen macinat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini pogacele cu jumari:

Incalzim laptele si adaugam untura, amestecam pana se dizolva. Separat batem oul. Intr-un vas incapator adaugam faina si mirodeniile, formam o adancitura in mijloc, adaugam laptele cu untura (caldut), oul batut si drojdia. Incorporam putina faina si lasam 15’ la dospit. Dupa care framantam un aluat pe care-l lasam 60’la crescut, timp in care isi va dubla volumul.

Pe masa de lucru, putin infainata, intindem coca cam de 1cm grosime si repartizam pasta de jumari pe toata suprafata. Inpachetam coca si o dam la rece pentru 30minute. Intre timp ne pregatim tavile de copt si pornim cuptorul aragazului.

Pe masa infainata intindem coca (aprox. 1cm grosime) si decupam cu formele dorite sau cu un pahar, pogacele pe care le asezam in tava, cu putin spatiu intre ele. Cu o pensula le ungem pe fiecare cu ou batut si presaram deasupra cate putin chimen, dupa care le dam la copt pentru 30-35’. Aluatul ramas in urma decupajelor,l-am adunat, l-am framantat putin, l-am intins si am facut bastonase spiralate, la fel unse cu ou si presarate cu chimen.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

gaby_gabytza 1

15.11.2011, 18:31

ce frumusele sunt

mihaelar63 1

24.11.2011, 15:27

Vai Lia nu am mai mancat din adolescenta
Nu ca ar fi trecut mult timp de atunci

carmenvlad 1

27.11.2011, 11:58

In sfarsit o reteta in care se foloseste untura si jumarile de porc. Minunate pogacelele tale. Am si eu o reteta de biscuiti cu jumari de porc dar pe care de multa vreme nu am mai facut-o. Erau grozavi. Desigur, faceam niste cornulete cu untura grozave. Acum din pacate, nu mai folosesc untura de porc pentru prajituri si pentru gatit... A... mai faceam un foietaj cu untura sau cu osanza de porc netopita. Erau un deliciu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu somon si zucchini