Mini savarine dulci

de artistique in Prajituri, 29 Iul 2013 | 3363 vizualizari

 

Savarina a fost una dintre prajiturile mele preferate din copilarie !

Pofta buna ^^ !

 

INGREDIENTE

  • faina 450 grame;
  • 1 drojdie proaspata ;
  • 1 cana cu lapte;
  • 3 oua ;
  • zahar 350-450 gr zahar(depinde cat de dulci le doriti);
  • 3 linguri de ulei;
  • 10 gr sare;
  • 15 ml esenta de rom;
  • 10 ml esenta de vanilie;
  • praf de frisca 90 gr;
  • smantana grasa de prajituri 200 gr;
  • topping de fructe de padure,capsune sau zmeura ( din comert) sau 2 linguri de sirop de smeura si 1 plic de gelfix ( se face pe aragaz la foc caldut pana ce se omogenizeaza si devine usor tare, se aplica repede pe capace)
  • forme de cupcake.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini savarine dulci:

Se separa galbenusurile de albus.

Albusul se bate cu zaharul  ;compozitia ca de bezea.

Galbenusul il amestecam bine cu putina sare si il adaugam peste compozitia de bezea.

Se adauga pesmetul in care am pus faina si putin lapte plus cele 3 linguri de ulei ...si am amestecat treptat ca sa nu se lase compozitia. Adaugam si drojdie proaspata si framantam bine, apoi lasam la dospit compozitia putin intr-un vas acoperit cu o carpa umeda.

Intre timp se ung formele cu ulei ,iar dupa ce s-a dospit putin compozitia se umplu formele  cam trei sferturi cu compozitie.

Le adaugam la cuptor,   in prealabil incalzit la 180-200 grade timp de 20-30 minute.

Intre timp preparam siropul cu apa calduta intr-o oala mai mica si o punem pe foc si adaugam zahar ,lasam sa fiarba pana se ingroasa putin continutul.

Luam de pe foc olicica ,o lasam deoparte sa se raceasca nu forte mult apoi adaugam esenta de rom si cea de vanilie.

Dupa ce savarinele s-au copt ...le scoatem si taiem capace bombate de care nu avem nevoie. Le taiem de mai sus de mijloc , si baza o pastram ca si capac de savarina...Acum le insiropam cat mai bine cu siropul facut de noi ,caldut ,si le lasam sa se raceasca foarte bine. Insiropam si capacele cu grija , cateva secunde, ca sa nu se rupa.Separat batem frisca bine cu robotul, adaugand praful de frisca, lapte si 1-2 linguri de smantana grasa de prajituri.

Umplem savarinele cu frisca si adaugam  capacele , iar deasupra punem topping de fructe dupa preferinte.

Se lasa cel putin doua ore la rece apoi se servesc.

Mai puteti face cu gelfix si sirop de zmeura capacele... dar dureaza mai mult ( eu asa le-am facut in prima instanta dupa cum vedeti in poze)


 

 

 

TIPS-URI

1

Le testam cu scobitoarea pentrua vedea daca sunt coapte.

2

Ca sa nu se lase frisca sa o bagati in congelator 5-10 minute ( depinde de cum raceste frigiderul vostru)

3

Mai puteti pune in loc de topping niste dulceata groasa de visine; ( este mai simplu si mai rapid)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mini savarine dulci 248479
retete culinare - Mini savarine dulci 248480

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

29.07.2013, 11:20


Totul este "la ochi" Miha! )

Rocsi 1

29.07.2013, 12:13

Foarte bune!

artistique 1

29.07.2013, 12:59

Scuze, la cate am de facut...nu am mai apucat sa imi notez , le iau gramajele ochiometric de obicei.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21