Mini tarte cu banane si creme ole de vanilie

de Constelatialeu in Prajituri, 8 Feb 2013 | 2282 vizualizari

 

Ma tot gandeam sa mai fac ceva pentru petrecerea de maine si nu stiam ce.Pana am dat peste minitartele lui LauretaDaniela.

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt ( am pus margarina,ca nu aveam unt)
  • 3 linguri untura
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt ( am pus din cel cu sofran)
  • 300 g faina
  • 70 g zahar pudra
  • 4 linguri apa rece
  • coaja de portocala( n-am avut,deci n-am pus)
  • 1 plic de creme ole de vanilie
  • 200 ml smantana pt.frisca
  • 3 linguri zahar farin
  • 100 ml lapte
  • banane
  • glazura de iaurt cu capsuni de la Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu banane si creme ole de vanilie:

Se amesteca faina cu ingredientele uscate. Separat se amesteca galbenusul cu apa si se toarna peste faina. Apoi se adauga untul si untura, se amesteca bine. Se face o coca pe care o dam la frigider 1 ora. Apoi modelam niste rotunduri si imbracam forma de tarta cu coca respectiva, intepam cu furculita sa nu creasca mult

Crema o pregatim conform instructiunilor de pe pachet,eu am adaugat si smantana pentru frisca si zahar.

Umplem tartele cu crema adaugam feliute de banana si glazuram...

Eu am dublat cantitatile,am facut mai multe,copii sunt pofticiosi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mini tarte cu banane si creme ole de vanilie 203018
retete culinare - Mini tarte cu banane si creme ole de vanilie 203019
retete culinare - Mini tarte cu banane si creme ole de vanilie 203020
retete culinare - Mini tarte cu banane si creme ole de vanilie 203021

COMENTARII (15)

Bunica 1

08.02.2013, 18:50

ce frumoase au iesit!

Constelatialeu 1

08.02.2013, 20:09

Multumesc,Buni.Nu prea-s multumita,data viitoare ma straduiesc mai mult...e prima data cand fac tarte..

Rocsi 1

08.02.2013, 21:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21