Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

de madi_marin in Dulciuri, 23 Ian 2017 | 2678 vizualizari

 

Ca la bucătăraşi acasă
 Este o reţetă preluată din revista mea preferata, GoodFood, care din pacate nu mai apare pe piaţa românească. E delicioasă şi foarte potrivită pentru perioada rece, când şi portocalele parcă au aroma la intensitate maximă. Siropul lipicios e nebunie de bun! Încercaţi cu încredere!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou mare
  • coaja de la 1 porocală
  • 45 g zahăr
  • 50 ml ulei
  • 13 g griş
  • 25 g făină
  • 1/4 linguriţă praf de copt
  • un praf de şofran
  • Sirop:
  • zeama de la 2 portocale
  • coaja de la 1 portocală
  • 150 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-chec insiropat cu portocale si sofran:

Într-un castron, se frământă zahărul cu coaja de portocală rasă fin. Se adaugă făina cernută cu praful de copt,  grişul şi praful de şofran.

Oul se bate bine ca pentru omletă, împreună cu uleiul.

Se toarnă compoziţia lichidă peste ingredientele uscate şi se amestecă bine.

Se toarnă aluatul în forme individuale de hârtie goale, în centru.

Se pune la cuptorul preîncălzit la 180 grade C(încălzire sus/jos), pentru 15-20 de minute (pentru siguranţă se face testul scobitorii).

În timp ce se coace checul, se pregăteşte siropul : se pun zahărul şi apa într-un vas, la foc mic, până se dizolvă zahărul şi obţinem un sirop. Se adaugă zeama de la două portocale şi coaja rasă de la una dintre ele, plus esenţa de vanilie. Se lasă să scadă până se îngroaşă puţin. Se dă la răcorit.

Checul se scoate din formă şi cât mai e cald se însiropează.

Se serveşte ca atare, cu iaurt grecesc sau cu frişcă naturală.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-chec insiropat cu portocale si sofran" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gris si portocale