Minitortulete indragostite

de Sylvia in Sirop / Compot, 11 Feb 2010 | 7238 vizualizari

 

Am facut aceste tortulete in avans sa testez reteta cum fac de obicei cu retetele pe care nu le cunosc. Am luat idea de pe bogul lui Maya care avea ceva minitortulete rotunde cu zmeura , o minunatie si am adaptat la eveniment si gusturile casei. Ma gandeam ca pentru aceasta ocazie ar merge clar ceva cu ciocolata, cu o aroma puternica deci fructe de padure si in forma de inimioare : minitortulete in forma de inimioara cu ciocolata si fructe de padure .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat avem nevoie de
  • 7 oua,
  • 7 linguri de faina,
  • 7 linguri de zahar,
  • o jumatate de lingurita de praf de copt,
  • o lingura de rom am pus eu 
  • 3-4 linguri de Nesquik ( am pus sa poata manca si piticul, puteti inlocui cu cacao) .
  • Pt crema am pus
  • 250 de grame de fructe de padure in amestec ( congelate am avut acum) ,
  • o cutie de 250 de grame de mascarpone,
  • 2 linguri de zahar,
  • o lingura de smantana grasa,
  • 2-3 foi de gelatina sau agar-agar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitortulete indragostite:

Preparare:


Facem un blat de tort batand albusurile spuma cu zazarul si adaugand apoi faina cu praf de copt , romul, nesquik sau cacao. Coacem blatul intr-o tava rotunda tapetata cu unt si faina, in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Eu l-am lasat primele zece minute la 180 de grade si apoi inca 30 minute la 170 grade, timpul poate varia usor in functie de cuptor. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in trei straturi.


Decupam apoi fiecare strat cu o forma de la biscuiti, eu am ales inimioare de data asta sa fie in ton cu Valentine’s Day .


Separat pregatim fructele de padure, am ales un amestec pentru ca este preferatul nostru, au o aroma combinata extraordinara.


Dupa ce sunt perfect decongelate, le mixam cu robotul impreuna cu zaharul , trecem amestecul printr-o sita sa ramana eventualele seminte si apoi adaugam lingura de smantana, cutia de mascarpone si eu am pus putin agar-agar , daca nu aveti puneti 2-3 foi de gelatina dizolvate.


Se amesteca cu grija , incet, pana la omogenizare. Lasam sa stea vreo 10 minute la frigider sa prinda consistenta dorita si putem trece la treaba. Pentru ca imi plac prajiturile insiropate am pregatit un sirop facut din apa fiarta cu zahar si cu rom. Din decupajele de inimioare am cladit minitortulete de trei straturi, insiropand usor fiecare strat si punand intre ele un strat generos de crema de fructe de padure.


Deasupra am facut o glazura de ciocolata, am avut ceva glasaj la plic care trebuia numai dizolvat cu apa rece. Puteti inlocui cu ciocolata topita daca doriti. Am decorat cu fructe de padure si fulgi de migdale, cam la repezeala ca abia asteptam sa le bag la frigider la racit .


Acestea vor fi inimioarele dulci de Valentine’s Day, o combinatie intre ciocolata, o prajitura insiropata si o crema lejera cu fructe de padure zic eu ca e combinatia perfecta .


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Minitortulete indragostite 16956
retete culinare - Minitortulete indragostite 16957
retete culinare - Minitortulete indragostite 16958
retete culinare - Minitortulete indragostite 16959
retete culinare - Minitortulete indragostite 16960
retete culinare - Minitortulete indragostite 16961
retete culinare - Minitortulete indragostite 16962

COMENTARII (57)

Toamna07 1

14.02.2013, 21:51

Fara cusur,parol!

adriana65 1

14.02.2013, 22:30

Valclaudia 1

26.05.2013, 08:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27