Sirop de ghimbir

de lia maria in Sirop / Compot, 28 Mai 2012 | 18124 vizualizari

 

Un preparat cu un gust inedit, aromat, puternic si iute, fiind o bautura reconfortanta cu numeroase efecte benefice sanatatii.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani ghimbir ras
  • 2 lamai
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 4 cani apa plata
  • 4 cani zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de ghimbir:

Apa si zaharul le punem intr-o oala, la fiert.  Lasam cam 30’ sa se formeze siropul apoi adaugam ghimbirul ras si amestecam. Din momentul in care incepe din nou sa fiarba, mai lasam inca 15’ pe foc, apoi dam oala deoparte. Adaugam zeama celor doua lamai si vanilia. Punem capacul pe oala si lasam sa stea cam 30’. Strecuram siropul si-l golim in sticlele dinainte spalate, pe care le infiletam si le depozitam in camara.

Se serveste cu apa mineral/plata, rece, care accentueaza gustul intepator al ghimbirului.

Ps: Rezidurile de ghimbir nu le aruncam sant minunate pt o dulceata pe care am sa v-o prezin in urmatoarea reteta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sirop de ghimbir cu citrice si menta