Mousse de caise

de Julie in Dulciuri, 11 Aug 2010 | 1982 vizualizari

 

Un desert usor, racoritor,de vara! ;)

 

INGREDIENTE

  • 10-12 caise bine coapte
  • 150-200 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar farin
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de caise:

Caisele se spala ,se indeparteaza samburii si se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si 2 linguri cu apa. Cantitatea de zahar poate fi mai mica sau  mai mare ,
in functie de cat de dulci sunt caisele.

Se pune vasul pe foc mic si se lasa sa fiarba,  pana se inmoaie bine caisele.
Dupa ce s-a racit putin amestecul,se paseaza  cu blenderul.

Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa rece, apoi se pune la bain-marie
sa se dizolve complet.

Smantana se bate cu 2 linguri cu zahar farin ,pana se obtine frisca.

In piureul de caise, rece, se adauga gelatina ,trei sferturi din frisca si se amesteca bine. Restul de frisca se foloseste la ornat.

Crema se poate pune in cupe sau in diverse forme, care se dau la rece 2-3 ore.
In momentul servirii se decoreaza cu frisca.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Mousse de caise-0
Mousse de caise-1
Mousse de caise-2
Mousse de caise-3
Mousse de caise-4
Mousse de caise-5

COMENTARII (16)

lia maria

lia maria 1

12.08.2010, 10:29

asa e julietre sa ne mai facisa ne multumesti pe toatefoarte bine arata

Corinuta

Corinuta 1

12.08.2010, 13:14

Foarte bun!

Julie

Julie 1

12.08.2010, 15:56

Corina,Lia, runda a doua e la frigider, va asteapta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!