Mozzarella de casa (varianta rapida)

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 21 Iun 2012 | 3765 vizualizari

 

Daca ati invatat cum sa faceti mozzarella din prima reteta propusa de mine, iata ca acum va aduc o reteta care necesita mai putin timp... sa zicem maxim 1 h incarcat... si care este la fel de gustoasa singura diferenta e la consistenta :D.

 

INGREDIENTE

  • 7.5 l lapte
  • cheag (14 pic/1/2 tableta) dizolvat in 4 linguri de apa
  • 3 lgt acid citric
  • apa
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mozzarella de casa (varianta rapida):

1. Puneti laptele intr-o oala de inox pe aragaz, pana ajunge la temperatura de 35°C.

2. Opriti focul, adaugati acidul citric dizolvat in 4 linguri de apa si invartiti usooor de tot,  lasati 5 min sa se odihneasca!

3. Dupa cele 5 min adaugati si cheagul dizolvat tot in 4 linguri de apa si invartiti. 

4. Lasati vasul sa stea 20-30 min acoperit cu un capac. 

5. Taiati coagulul in bucati si scoateti-l intr-o strecuratoare.

6. Stoarceti cat mai mult zer in strecuratoare strangand branza cu mainile.

7. Scoateti branza din sita si puneti-o intr-un vas in care sa o puteti apasa cat de bine posibil.

8. Formati bilute din branza pe care le puneti intr-un vas cu apa fierbinte pentru cateva min sau puteti sa taiati bucati mici si sa procedati ca la prima reteta - adica sa puneti apa fierbinte peste ele si sa invartiti cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza totul, iar mai apoi sa formati bilute sa sa o impletiti.

9. Scoteti fiecare bila de branza si incepeti sa o impaturiti in mai multe straturi, dupa care o puneti intr-un vas cu apa rece si sare (cam 5 min).

10. Scoateti mingiutele din apa si lasati-le la scurs 5-10 min.

11. Impachetati, etichetati si dati la frigider. Se matureaza intr-o saptamana, dar mult mai bine cam in 2-3 sapt.

   
 


 

TIPS-URI

1

Am folosit lapte de vaca proaspat, nepasteurizat!

2

Este mai tare fata de mozzarella din reteta anterioara.

RETETA IN IMAGINI

Mozzarella de casa (varianta rapida)-0
Mozzarella de casa (varianta rapida)-1
Mozzarella de casa (varianta rapida)-2
Mozzarella de casa (varianta rapida)-3

COMENTARII (18)

_Alina_

_Alina_ 1

21.06.2012, 20:55

Merci Simona!

_Alina_

_Alina_ 1

21.06.2012, 21:00

Mamaie sincer nu am cantarit, dar ochiometric cred ca au fost vreo 600-700 g. De regula iese aproximativ 10 % din cantitatea de lapte folosita!

Anett

Anett 1

22.12.2014, 14:58

suuuuuper!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!