Mucenici moldovenesti

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 12843 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 250 ml lapte/lapte de soia/apa
  • 4 linguri ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 g zahar
  •  Sirop:
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • Vanilie
  • Miere
  • Nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Aluat:

Intr-un castron incapator se pune faina,se face o gropita in mijloc unde se pune zaharul.Drojdia se desface in putin lapte cald,si se pune peste zahar.Se lasa 15 minute la loc cald pana isi dubleaza volumul,apoi se amesteca din interior spre exterior,alternan lapte/apa si ulei.Trebuie sa obtinem un aluat elastic,nelipicios.Se framanta 15 minute,apoi se la 60 minute la dospit,pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se rastoarna pe masa de lucru si se imparte in 12 bucati.Din fiecare bucata de aluat se formeaza cate un cerc,apoi se formeaza cifra 8!

Mucenicii se aseaza in tava de la aragaz,tapetata cu hartie de copt si se mai lasa 20 minute la dospit.

Intre timp se porneste cuptorul,se baga tava si se lasa la foc mediu pana se rumenesc(nu lasati la temperatura mare pentru ca se ard).

Sirop:

Apa,zaharul si vanilia se fierb pana obtinem un sos mai gros.

Mucenicii se trec cateva secunde prin sirop,apoi se ung cu miere si se presara nuca macinata.

 

RETETA IN IMAGINI

Mucenici moldovenesti-0
Mucenici moldovenesti-1
Mucenici moldovenesti-2
Mucenici moldovenesti-3
Mucenici moldovenesti-4
Mucenici moldovenesti-5
Mucenici moldovenesti-6
Mucenici moldovenesti-7
Mucenici moldovenesti-8
Mucenici moldovenesti-9
Mucenici moldovenesti-10
Mucenici moldovenesti-11
Mucenici moldovenesti-12
Mucenici moldovenesti-13

COMENTARII (19)

scortisoara

scortisoara 1

06.03.2013, 16:50

de-abia astept sa fac si eu ca tot bucatarasul e plin de mucenici

madab

madab 1

07.03.2015, 23:05

Mama ce pofta mi s-a fa facut...nu am mai mancat din copilarie (scoala generala )

Panacris

Panacris 1

09.03.2015, 19:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!