Mucenici muntenesti

de USA in Mancaruri de post, 9 Mar 2011 | 3769 vizualizari

 

La mama acasa am servit mucenici mereu in ziua de 9 Martie. Asa ca de luni seara ne-am apucat in echipa, in familie la rulat de mucenici.

 

INGREDIENTE

  • ½ kg faina
  • 200 gr apa
  • esenta rom
  • coaja de portocala si de lamaie
  • 200gr nuci macinate
  • 2 cani zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici muntenesti:

Se pune faina intr-un castron cu putin zahar vanilat si praf de sare. Se adauga apa si se framanta incepand usor pana se formeaza o coca destul de densa. Se da cu faina pe masa si incepem sa formam micii mucenici in forma de opturi ori de cercuri. Se aseaza o tava cu o foaie de hartie cerata si se da cu faina, se aseaza mucenicii odata facuti pe aceasta hartie, cand sunt gata se mai dau cu faina sa ii acopere. Se lasa ne acoperiti peste noapte la uscat.

Apoi, a doua zi, se pun la fiert 2l apa cu putina sare si inainte de a da in clocot se pun mucenici. Imediat dupa ce am pus mucenicii se da focul la mediu si se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca. Daca cumva ni se pare ca zeama nu e precum o ciulama mai moale, se poate adauga faina, amestecata separat cu putina apa, ca sa ingroase. Cand sant fierti mucenicii se ridica deasupra, se iau dupa foc si se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala si lamaie, esenta de rom. Se servesc cu nuca macinata/de preferat zdrobita intr-o punga zip si scortisoara.

Pofta Buna!

 

COMENTARII (13)

USA 1

10.03.2011, 15:45

Doamne fetelor, am rosit de drag, ma simt coplesita de vorbele frumoase. Au iesit o nebunie iar la rulat am avut ajutoare de nadejde sotul si puiuka noastra!


Ruxy esti o specioasa ca de fiecare data!

mirela0911 1

10.03.2011, 16:15

Trebuie sa fi fost tare buni

LUK 1

10.03.2011, 18:52

foarte buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!