Mucenici muntenesti

de Sim0na in Dulciuri, 9 Mar 2015 | 1334 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • cca 120 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • 2 litri apa
  • 6 linguri zahar
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de lamaie si portocala
  • nuca macinata
  • scortisoara
  • Turte: faina, apa, sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici muntenesti:

Mucenicii i-am pregatit cu o zi inainte, astfel: faina am amestecat-o cu praful de sare, apoi am adaugat treptat apa calduta. Am framantat aluatul pana a devenit usor de manevrat, apoi l-am intins pe masa infainata. Cu o forma speciala am format mucenicii – mie mi-au iesit 200 bucati, pe care i-am asezat pe o coala curata de hartie si i-am lasat la uscat.

A doua zi am pus 2 litri de apa intr-o cratita, in care am adaugat zaharul, 1 lingurita sare si o lingurita de coaja de lamaie. Cand a inceput sa fiarta, iar zaharul s-a topit am pus mucenicii, pe care i-am lasat sa fiarba pana s-au ridicat la suprafata, si au fost fierti. Am oprit focul, am adaugat esenta de vanilie si cea de rom.

Cat mucenicii se fierbeau, am pregatit turtitele, din cantitati de faina, apa si un praf de sare, pe care nu le-am cantarit. Cu ajutorul sucitorului am intins aluatul in foi cat mai subtiri, pe care le-am copt in cuptor.

Cand toate au fost gata am pregatit castronelele in care am pus 2-3 polonice de mucenici cu zeama, bucati de turte, nuca macinata, zahar si un praf de scortisoara.

Va invit la un castronel de mucenici!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mucenici muntenesti 370436
retete culinare - Mucenici muntenesti 370437
retete culinare - Mucenici muntenesti 370438
retete culinare - Mucenici muntenesti 370439
retete culinare - Mucenici muntenesti 370440
retete culinare - Mucenici muntenesti 370441

COMENTARII (12)

monik80 1

09.03.2015, 21:46

Tare buni

tina58 1

10.03.2015, 12:09

Asta cu turtitele in mucenici e inventia ta? Eu nu am mai auzit pana acum ca in farfuria cu mucenici sa se adauge aceste turtite, si n-am intrat ieri sau azi in bucatarie. Eu stiu ca aceste turte se fac numai de Craciun cand li se spune "scutecele lui Christos", iar atunci doar se insiropeaza, se presara cu nuca si se monteaza ca un tort de clatite. Ele sunt specifice zonei de Baragan a Munteniei.

Sim0na 1

10.03.2015, 13:18

Tina, nu, nu este inventia mea, ci asa s-a mostenit in familia mea, iar noua asa ne place! Culmea de Craciun la noi se nu fac aceste turte, despre care spui tu.. Dar, fiecare face cum a invatat si mananca cum ii place!
O zi faina iti doresc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55