Muffins cu capsune

de ionela2682 in Prajituri, 25 Mai 2013 | 1802 vizualizari

 

Daca tot am avut capsune si erau foarte coapte iata ce am pregatit...

 

INGREDIENTE

  • 1 ou ușor bătut
  • 1 cană (240 ml) de iaurt simplu
  • 1/3 cana (80 ml) ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 cani (260 grame) făină
  • 1/2 cana (100 de grame) zahăr granulat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • capsune proaspete sau congelate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu capsune:

Într-un castron mare, amestecati oul cu iaurtul, uleiul, și esenta de vanilie.

Într-un alt castron mai  mare, se amesteca faina cu zaharul, praful de copt, bicarbonat de sodiu, și sare. Cu o spatulă de cauciuc  sau cu un tel se combina ingredientele umede în ingredientele uscate și se amestecă doar până când ingredientele sunt combinate și umezite. (Aluat va fi gros.)

Se umplu uniform cupele de  brioșe cu aluat doar 1.2 din capacitatea lor,se adauga capsunele si se scufunda usor in aluat.Se baga  în cuptor și se coace timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul  iese curata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Muffins cu capsune 230921
retete culinare - Muffins cu capsune 230922
retete culinare - Muffins cu capsune 230923
retete culinare - Muffins cu capsune 230924
retete culinare - Muffins cu capsune 230925
retete culinare - Muffins cu capsune 230926

COMENTARII (14)

T I M E A 1

25.05.2013, 22:30

ce faine sunt

adasev12 1

26.05.2013, 13:23

f bune si eu vreau sa fac maine, ca ieri am cules capsunele pt dulceata

Alinutza80 1

26.05.2013, 13:34

Imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55