Muffins cu pere si ciocolata

de Kadia80 in Dulciuri, 11 Oct 2013 | 557 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 75g de unt nesarat
  • 2 linguri de zahar brun
  • 2 oua
  • sosul de pere (reteta mai jos)
  • 1 cup faina alba (cca 120g)
  • 1 lingurita de praf de copt
  • un praf de sare
  • 50g ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu pere si ciocolata:

Zaharul si untul se bat in robot pana se formeaza o pasta cremoasa, se adauga ouale, apoi sosul de pere. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, apoi se incorporeaza treptat in compozitia de mai sus. La final, am taiat ciocolata in bucatele mici si le-am adaugat in compozitie. Se unge o tava de briose sau se folosesc hartiute speciale si se coace in cuptor preincalzit (180°C) pentru 30 de minute (sau pana trec de testul cu scobitoarea).

Pentru sosul de pere:

  • 2 pere taiate cubulete
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1/2 lingurita de zeama de lamaie

Se pun toate ingredientele intr-o ulcica si se incalzeste la foc marunt pana se topeste zaharul (cca 20) SAU se incalzesc 5 minute la microunde, cu o pauza la jumatatea timpul in care am amestecat o data continutul din castron.

Pentru crema de mascarpone: 

  • 250g de mascarpone
  • 3 linguri de miere

Se amesteca pana la omogenizare si se intinde cu ajutorul unei lingurite sau cutit cu lama lata pe muffinurile racite. 

 

TIPS-URI

1

se decoreaza cu zahar colorat sau alte decoratii din zahar

2

sosul poate fi facut din mere sau alte fructe

3

Din cauza cremei de branza, eu le-as pastra la frigider intr-o cutie inchisa.

RETETA IN IMAGINI

Muffins cu pere si ciocolata-0
Muffins cu pere si ciocolata-1
Muffins cu pere si ciocolata-2

COMENTARII (10)

xana

xana 1

12.10.2013, 17:39

Valclaudia

Valclaudia 1

11.12.2013, 22:56

WOW!

Geanina87

Geanina87 1

28.01.2014, 06:50

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!