Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Dupa atatea carnarii de Revelion, am zis sa va aduc ceva acreala, sa nu vi se aplece :)))
Curatam si spalam bine legumele.
Feliem rondele gogonelele, morcovul si telina. Ardeiul capia si/sau gogosarii se feliaza , iar hreanul il taiem pe lung (daca este gros), apoi taiem fasiile in batoane de cca 5-6 cm.
Varza o dam pe razatoarea mare si o frecam cu o lingura de sare, sa-si lase zeama .
Amestecam legumele astfel maruntite ( mai putin hreanul ) si il punem cu grija in borcane spalate si uscate ( eu le usuc in cuptorul cu microunde ) . In fiecare borcan indesam si 3-4 bucati de hrean .
Intr-o oala incapatoare fierbem otetul cu apa, sarea si zaharul, in care adaugam boabe de piper si 2-3 foi de dafin.
Cand amestecul clocoteste, il turnam fierbinte peste legume, apasand legumele cu o lingura, sa scoatem aerul. In caz contrar, lichidul va scadea destul mult cand legumele se mureaza, acestea maronindu-se la suprafata.
Capsam borcanele cat inca sunt fierbinti, acoperim cu prosoape si lasam continutul sa se raceasca , pana a doua zi.
Pastram in camara sau beci.
In cca. 2-3 saptamani vom avea o salata de muraturi asortate, delicioasa! :X
1
Cantitatile de legume sunt relative . Puteti combina totul, dupa preferinte, puteti adauga alte ingrediente sau elimina ce nu va place.
2
Mi-au iesit doua borcane de 800 g si 2 de 1.7 kg.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult