Muraturi asortate, in otet

de Ina in Muraturi, 4 Ian 2014 | 7656 vizualizari

 

Dupa atatea carnarii de Revelion, am zis sa va aduc ceva acreala, sa nu vi se aplece :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. gogonele verzi
  • jumatate de varza alba, potrivit de mare
  • 3-4 ardei capia sau gogosar
  • 3 morcovi mari
  • o telina,
  • 2 bucati de hrean
  • 0,7 litri otet
  • 1,5 litri apa
  • 300 g zahar ( sau atat cat vreti de dulce )
  • 4 linguri rase cu sare grunjoasa
  • 3-4 foi de dafin,
  • boabe de piper ( rosu, verde, negru)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate, in otet:

Curatam si spalam bine legumele.

Feliem rondele gogonelele, morcovul si telina. Ardeiul capia si/sau gogosarii se feliaza , iar hreanul il taiem pe lung (daca este gros),  apoi taiem fasiile in batoane de cca 5-6 cm. 

Varza o dam pe razatoarea mare si o frecam cu o lingura de sare, sa-si lase zeama . 

Amestecam  legumele astfel maruntite ( mai putin hreanul ) si il punem cu grija in borcane spalate si uscate ( eu le usuc in cuptorul cu microunde ) . In fiecare borcan indesam si 3-4 bucati de hrean .

Intr-o oala incapatoare fierbem otetul cu apa, sarea si zaharul, in care adaugam boabe de piper si 2-3 foi de dafin. 

Cand amestecul clocoteste, il turnam fierbinte peste legume, apasand legumele cu o lingura, sa scoatem aerul. In caz contrar, lichidul va scadea destul mult cand legumele se mureaza, acestea maronindu-se la suprafata.  

Capsam borcanele cat inca sunt fierbinti, acoperim cu prosoape si lasam continutul sa se raceasca , pana a doua zi.

Pastram in camara sau beci.

In cca. 2-3 saptamani vom avea o salata de muraturi asortate, delicioasa! :X 

TIPS-URI

1

Cantitatile de legume sunt relative . Puteti combina totul, dupa preferinte, puteti adauga alte ingrediente sau elimina ce nu va place.

2

Mi-au iesit doua borcane de 800 g si 2 de 1.7 kg.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate, in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

diaconta 1

05.01.2014, 20:18

Nu ni se apleaca,dar "e bune" rau

Mihaela11_jo 1

06.01.2014, 01:39

F bune
La Multi Ani 2014!

Krystyan Trendy 1

09.01.2014, 09:26

foarte gustoase

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate