Musaca

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 24 Noi 2011 | 7116 vizualizari

 

Mmmmm,bunatate..Am facut o singura data musaca,acum vreo 3 ani cred,si am hotarat ca e timpul sa fac iar...am mancat pana ne-am pus cu burtile in sus,asa buna a mai fost!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mari
  • 300 gr  carne tocata de vita
  • 1 piept de pui
  • 2 cepe mici
  • 1 morcov
  • jumatate de gogosar
  • jumatate de cana cu pasta de rosii de casa
  • jumatate legatura de marar
  • 3 linguri ulei
  • 2 oua
  • 150 gr de cascaval
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Curatam cartofii de coaja si ii spalam.

Ii punem la fiert cu un praf de sare si o lingurita de unt.

Ii fierbem doar pe 3 sferturi si nu de tot ca sa nu se farame.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Morcovul il curatam,il spalam si il taiem cubulete micute.

Gogosarul il taiem bucatele mici.

Pieptul de pui il spalam si il facem cubulete mici.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins.

Punem ceapa si morcovul la inmuiat 2-3 minute.

Adaugam carnea tocata,apoi bucatile de pui.

Punem si cativa stropi de apa,pentru a se face mai binisor carnita.

Lasam la foc potrivit,pana scade lichidul.

La urma punem pasta de rosii si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Mai lasam putin umplutura,apoi tragem tigaia deoparte.

Lasam putin sa se racoreasca ,apoi punem 1 ou si mararul tocat marunt.

Cartofii dupa ce au fiert,ii scurgem de apa,apoi ii lasam sa se racesca.

Dupa ce s-au racorit,atat cat sa ii suportam in mana,ii taiem felii pe rotund.

Luam un vas yena si il ungem cu unt.

Asezam un strat de felii de cartofi,apoi stratul de carne si iar un strat de cartofi.

Cascavalul il dam pe razatorea cu ochiuri mari.

Oul ramas il batem spuma si il amestecam cu cascavalul.

Tot acest amestec il repartizam deasupra ultimului strat de cartofi.

Dam vasul in cuptor si il aprindem.

Reglam o temperatura potrivita si lasam musacaua in cuptor pana se rumeneste frumos deasupra,maxim 50 de minute dureaza.

Cand e gata o scoatem si servim,cat dorim,ca buna mai este!!!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

horia 1

26.11.2011, 22:41

deliciu total rocsi !

horia 1

26.11.2011, 22:42

felicitari pentru postare si prezentare!!!

Rocsi 1

27.11.2011, 10:56

multumesc horia!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu sos bechamel