Musaca cu cartofi si carne

de Miha in Vita, 12 Feb 2010 | 4273 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de vitel
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1/2 pahar suc de rosii
  • patrunjel verde
  • 4 catei usturoi
  • sare si piper
  • rozmarin
  • 5 cartofi
  • sare si boia de ardei
  • Pentru sosul alb:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 1 cana lapte
  • 50 g cascaval
  • sare si piper
  • nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu cartofi si carne:

Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare. Se trec sub un jet de apa rece, se curata de coaja si se taie felii. Se prajesc usor in ulei, pe ambele parti. Se scort pe hartie absorbanta si se presara cu sare si boia de ardei.


Carnea se toaca. Se adauga patrunjelul si usturoiul tocate. Ceapa se toaca si se pune la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga carnea, vinul si sucul de rosii si se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea incepe sa se rumeneasca. In timpul fierberii adaugam putin rozmarin si se potriveste gustul de sare si piper.


Lasam la racit apoi amestecam cu ou.


Sosul alb:


Untul il punem la topit,apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu faca cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si cascavalul ras. Condimentam dupa gust cu care, piper si nucsoara.


Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de felii de cartof, peste ei se pune carnea si deasupra un alt rand de felii de cartof.


Se toarna sosul alb, se mai presara putin cascaval si se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Musaca cu cartofi si carne 17058
retete culinare - Musaca cu cartofi si carne 17059
retete culinare - Musaca cu cartofi si carne 17060
retete culinare - Musaca cu cartofi si carne 17061
retete culinare - Musaca cu cartofi si carne 17062

COMENTARII (9)

Miha 1

12.02.2010, 23:28

Va poftesc cu drag pe toate!

Miha 1

12.02.2010, 23:29

Gaby, tu n-ai facut niciodata cu sos, eu n-am facut niciodata pana acum nici cu sos, nici fara sos.

Miha 1

12.02.2010, 23:30

Rivka, sunt cateva condimente care nu-mi lipsesc din casa. Si rozmarinul e unul dintre ele.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27