Muschi de porc in crusta de condimente si sos de rodie

de Julie in Porc, 19 Dec 2011 | 2185 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata muschi de porc,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 1 albus de ou,
  • sare,
  • 1 lingurita piper boabe (verde, negru sau rosu),
  • patrunjel tocat marunt,
  • rozmarin,
  • 1 lingurita boabe de mustar,
  • boia dulce,
  • boia iute,
  • 1 rodie,
  • 2 lingurite miere,
  • 1 lingurita otet balsamic.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc in crusta de condimente si sos de rodie:

Se amesteca albusul de ou cu condimentele, adaugate dupa gust. Se spala muschiul de porc si se imbraca in  pasta de condimente. Se pune uleiul intr-un vas termorezistent, se aseaza carnea si se acopera cu folie de aluminiu. Se da vasul la cuptor timp de 35 minute, dupa care se da deoparte folia si se mai lasa inca 25 minute, sa se rumeneasca frumos.

Sosul de rodie:

Samburii de rodie se paseaza bine, apoi se scurge sucul obtinut.  Sosul ramas in tava, dupa ce muchiul e gata, se scurge intr-o tigaie si se incinge. Se stinge cu otetul balsamic si se adauga sucul de rodie, apoi mierea. Se fierbe la foc mic, pana cand se ingroasa putin si se reduce la jumatate.

Friptura se lasa sa se racoreasca putin, apoi se taie in felii, care se aseaza pe platou si se stropesc cu sosul de rodie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Muschi de porc in crusta de condimente si sos de rodie 138318
retete culinare - Muschi de porc in crusta de condimente si sos de rodie 138319
retete culinare - Muschi de porc in crusta de condimente si sos de rodie 138320

COMENTARII (14)

lia maria 1

20.12.2011, 10:29

excelent

gaby_gabytza 1

20.12.2011, 16:20

apetisant

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 10:18

yamiii delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: