Muschi de porc in crusta de pesmet si paste cu sos de ciuperci

de papabundetot in Porc, 9 Oct 2013 | 1070 vizualizari

 

Sunt adepta mancarurilor rapide,mai ales ca mare parte din noi nu avem foarte mult timp la dispozitie pentru a sta in bucatarie,personal, doar in weekend ma pot bucura de acest rasfat,de a gati fara stres si parca si atunci nu reusesc sa stau in bucatarie pe cat mi-as dori.De aceea pentru retetele de peste saptamana caut mereu solutii ca preparatele mele sa fie rapide si nu foarte solicitante.Cu aceasta reteta am reusit sa fac asta,mancarea a fost gata in timp record si a fost si laudata pentru aromele ei :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 muschi de porc
  • 5-6 catei de usturoi
  • 500 gr ciuperci
  • 200 ml smantana de gatit
  • 2 morcovi mici (pentru decor)
  • cimbru,curry,chilly,
  • ghimbir macinat
  • paste fainoase Barilla
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc in crusta de pesmet si paste cu sos de ciuperci:

Muschiul de porc l-am curatat de pielitele de pe el,apoi l-am taiat felii de aproximativ 3 cm latime, pe care le-am mai aplatizat cu mana (ca sa se gateasca repede),le-am pus intr-un castron si le-am asezonat cu curry,chilly,cimbru si ghimbir macinat,si le-am lasat sa stea asa cateva minute bune (10-15 min).Dupa acest timp,am incins o tigaie cu putin ulei de rapita,am luat fiecare bucata de muschi si am trecut-o prin pesmet si apoi am pus-o in tigaie sa se prajeasca frumos pe ambele parti.

Intr-o oala cu apa si sare am fiert pastele.

Ciupercile le-am spalat si apoi le-am taiat felii,le-am pus intr-o tigaie cu ulei de rapita si usturoiul tocat marunt,sare,piper si curry si le-am lasat sa se inmoaie un pic.Cand au fost aproape gata,o parte din ciuperci le-am bagat la blender si le-am zdrobit,apoi am adaugat peste ele smantana si le-am pus inca putin la foc.Ciupercile care au ramas intregi, o parte le-am amestecat cu sosul obtinut in blender si o parte am pastrat pentru a decora farfuria.Morcovii i-am taiat bastonase subtiri si i-am prajit in tigaie alaturi de muschiul de porc,apoi i-am scos pe un servet de hartie si i-am folosit tot pentru a adauga culoare in farfurie.

Pastele le-am fiert cu 1 minut mai putin decat scria pe ambalaj,le-am scurs si le-am adaugat in tigaia cu sosul de ciuperci unde le-am mai lasat putin sa isi imprumute aromele.

Am servit pastele cu sos de ciuperci alaturi de feliutele de muschi in crusta de pesmet.O mancare mai usoara,de seara dar si foarte rapid de preparat.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Muschi de porc in crusta de pesmet si paste cu sos de ciuperci-0
Muschi de porc in crusta de pesmet si paste cu sos de ciuperci-1
Muschi de porc in crusta de pesmet si paste cu sos de ciuperci-2
Muschi de porc in crusta de pesmet si paste cu sos de ciuperci-3
Muschi de porc in crusta de pesmet si paste cu sos de ciuperci-4

COMENTARII (17)

Rocsi

Rocsi 1

09.10.2013, 20:59

Ce preparat gustos

papabundetot

papabundetot 1

10.10.2013, 09:40

Corinuta

Corinuta 1

10.10.2013, 13:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!