Muschiulet de porc impletit cu sos de usturoi

de Miha in Porc, 11 Sep 2010 | 5758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet de porc
  • sare
  • 2 catei usturoi
  • busuioc si cimbru
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • Pentru sos:
  • 3 cartofi
  • 1/2 capatana de usturoi
  • sare si piper
  • 50 ml ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc impletit cu sos de usturoi:

Muschiuletul de porc spalat si curatat se taie in 3 fasii pe lungime. Fasiile se prind cu o scobitoare la un capat, apoi se impletesc. "Cosita" obtinuta se pune intr-un vas termorezistent, se presara cu condimente, cateva linguri cu ulei de masline. Se toarna 1 cana de apa, se acopera cu un capac si se da la cuptor, la foc mediu. Cand carnea este bine fiarta, se scoate capacul si se lasa pana se rumeneste.

Sosul de usturoi:

Cartofii se spala si se fierb in coaja, in apa cu sare. cand furculita intra usor in cartof, se scot, se trec pe sub un jet de apa rece si se curata de coaja.

Usturoiul se toaca marunt si se amesteca cu 3 linguri cu ulei de masline si se amesteca pana se obtine o pasta. Aceasta pasta se amesteca impreuna cu cartofii pasati. In functie de cartofi, de cat sunt de fainosi se adauga si putin lapte fierbinte, apoi putin cate putin uleiul, amestecand bine. Se potriveste gustul de sare si piper.

Se serveste alaturi de friptura fierbinte. Daca mai ramane, se patreaza intr-un vas bine inchis, la frigider, pentru cateva zile.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Muschiulet de porc impletit cu sos de usturoi 50413
retete culinare - Muschiulet de porc impletit cu sos de usturoi 50414
retete culinare - Muschiulet de porc impletit cu sos de usturoi 50415

COMENTARII (20)

Miha 1

13.09.2010, 10:32

Multumesc Silvia!

elena1988 1

22.03.2011, 18:29

Bya Ralu 1

15.01.2013, 00:44

excelent

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D