Napolitane cu caramel şi alune

de madi_marin in Prajituri, 24 Noi 2012 | 15586 vizualizari

 

Desertul de azi e o combinatie dulce-sarat delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foi de napolitane
  • 250 g unt
  • 3 ouă
  • 300 g zahăr
  • 200 g alune sărate fără coajă
  • esenţă de vanilie
  • 4 pătrăţele de ciocolată amăruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu caramel şi alune:

Punem la caramelizat 200 g zahăr cu câteva picături de apă. Obţinem un caramel clar şi nu foarte închis la culoare pe care îl lăsăm puţin deoparte.

Untul la temperatura camerei se amestecă cu restul de 100 de g de zahăr, ouăle, alunele măcinate nu foarte mărunt, ciocolata rasă şi esenţa. Se amestecă bine compoziţia.

Caramelul se pune din nou la foc mic şi peste el se toarnă compoziţia de unt preparată înainte. Se amestecă continuu până ce s-a dizolvat tot caramelul. se stinge focul şi se lasă până ajunge călduţă.

Se repartizează pe foile de napolitane, apoi se aşează deasupra o greutate. Se dă prăjitura la frigider, apoi se poate tăia în forma dorită.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu caramel şi alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (28)

Micutza Luana 1

20.01.2015, 12:00

la favorite!

botcrina 1

20.01.2015, 14:24

shukly 1

20.01.2015, 17:08

alune sarate??? e o prajitura dulce nu sarata...se pun alune nesarate, sau de padure sau nuci, eu o fac cu nuci

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarine