Naut cu busuioc si salata de iarna

de anisoara in Mancaruri de post, 21 Feb 2010 | 3711 vizualizari

 

Este o mincare sanatoasa si hranitoare pentru zilele de post. Se fierbe o cantitate mai mare de naut care se pastreaza in frigider pina la 5 zile si apoi se poate prepara in mai multe moduri.

 

INGREDIENTE

    • 500 gr de naut 
    • 2 cepe albe mari
    • o capatina de usuturoi mijlocie
    • busuioc uscat
    • sare
    • piper negru aromat in boabe
    • piper negru macinat
    • 100 gr i de ulei
    • 2 frunze de dafin
    • 2-3 linguri de suc de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naut cu busuioc si salata de iarna:

pentru Salata de iarna avem nevoie de legume marinate sau murate.


Modul de preparare :



Se spala bine nautul sub jet de apa. Se toarna boabele intr-o cratita si se acopera cu apa . Se pune cratita la fiert la foc mare. Cind incepe sa fiarba, se scoate toata spuma si se adauga o ceapa intrega, 2-3 catei de usturoi, frunza de dafin, 2-3 linguri de ulei , putina sare , citeva boabe aromate de piper se pune capacul si se fierbe la un foc domol timp de 2 ore. Se fierbe foarte greu . Din cind in cind se curata spuma.


Dupa ce a fiert se inlatura frunza de dafin si ceapa si se scurge apa.

In vasul cu nautul fiert se adauga ceapa prajita rumenita cu uleiul , putin busuioc, piper negru macinat , sucul de lamaie sau otet de masa alb , se amesteca bine si se lasa pe 2 ore la marinat.


Se serveste la masa cu SALATA DE IARNA


Pe un platou se aranjeaza frunzele de salata verde, se adauga legumele marinate sau murate : rosii, gogosari,

ardei, morcov taiate felii si repartizate frumos pe platou. Se adauga ceapa verde tocata marunt . Pe dasupra se toarna ulei de masline sau ulei rafinat.

 

COMENTARII (5)

Sylvia 1

21.02.2010, 21:37

Nota maxima , excelenta prezentare

Teo 1

21.02.2010, 22:06

nici prin gand nu mi-a trecut ,o asa reteta!bravo!

anisoara 1

21.02.2010, 22:57

Fetelor va cuprind cu drag si sunt bucuroasa ca va impresionat receta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10