Nebunie cu visine

de cristinne in Prajituri, 21 Iun 2010 | 2077 vizualizari

 

Gustul dulce acrisor al acestei nebunii te va face sa iti mai doresti o portie..si inca..si inca una..si inca una:)

 

INGREDIENTE

  • visine: 500-600 grame;
  • faina: 200gr
  • zahar: 150gr
  • ulei:150ml
  • oua:6 buc
  • zahar vanilat,
  • praf de copt
  • apa minerala: 100ml
  • 1lg coaja de lamaie rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nebunie cu visine:

Se separa ouale. Se bat albusurile f bine, se adauga zaharul peste ele si se bat pana se topeste zaharul (eu pun pudra ca sa fiu sigura ca se topeste repede)  Se bat separat galbenusurile cu uleiul, apa minerala, zaharul vanilat, aromele si lamaia rasa. Se adauga albusurile batute prima data peste galbenusuri, se amesteca usor si se toarna in ploaie faina si praful de copt stins cu 2 picaturi de lamaie. Nu amestecati faina cu mixerul, ca se lasa aluatul. Amestecati usor cu o paleta de lemn in falduri (ca aparatul profesional de facut paine )

Acum sunt 2 variante:

 1. Se aseaza aluatul in tava unsa si tapetata cu faina si hartie de copt. Deasupra se pun visinele curatate in prealabil si scurse.

2. Se aseaza mai intai visinele in tava unsa pe hartia de copt si abia apoi deasupra aluatul . cand se va scoate din cuptor, o intoarceti invers si visinele  vor fi deaspura , f frumos. Mie una asa imi place sa fac aceasta prajitura.

Se introduce la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Se tine 10 minute la 220 de grade. Si ultimele 10 minute la 190-200 grade. Se scoate, se lasa sa se raceasca, apoi se indeparteaza hartia de copt si se taie cubulete.

Gustul dulce acrisor al acestei prajituri te va face sa iti mai doresti o portie..si inca..si inca una..si inca una:)

 

TIPS-URI

1

- Nu amestecati faina cu mixerul, ca se lasa aluatul. Amestecati usor cu o paleta de lemn in falduri (ca aparatul profesional de facut paine )

2

- Zaharul se adauga abia dupa ce albusurile s-au facut spuma si nu inainte pt ca apoi albusurile tind sa nu se mai inspumeze frumos.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Nebunie cu visine 38293
retete culinare - Nebunie cu visine 38294
retete culinare - Nebunie cu visine 38295
retete culinare - Nebunie cu visine 38296
retete culinare - Nebunie cu visine 38297
retete culinare - Nebunie cu visine 38299

COMENTARII (13)

liana_geicu 1

22.06.2010, 22:34

consuelamocanu2000 1

25.06.2010, 22:10

f foarte buna

epurasha2bb 1

28.07.2010, 14:06

super arata, tare as gusta!si mai ales in decorul din spate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21