Negresa

de Alina26 in Prajituri, 18 Dec 2014 | 3722 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250 g margarina pentru prajituri
  • 500 gr zahar
  • 5 lg cacao
  • 1 cana cu lapte(250-300ml)
  • 250 gr faina 000
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • coaja de lămâie
  • sare
  • 100ml smântână pt frisca (optional)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Se pune la foc mic laptele cu margarina si zaharul pana se topeste. Se pune si cacaua si amestecand ca sa nu se facă cocoloașe. Se da la racit. Intr-un bol batem albusurile cu putina sare, apoi adaugam 5 linguri de zahar, esenta de rom si coaja de lămâie rasa. Batem pana devine o spumă ferma si lucioasa.Adaugam si galbenusurile.

Apoi se amesteca albusul cu crema care sa racit.Agaugam faina si praful de copt in ploaie si amestecam usor cu o spatula. Punem compoziția intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, dam la cuptorul încins, 40 de minute la 180 ° grade. Facem proba cu scobitoarea, lasam sa se raceasca o taiem patratele potrivite . Noi am servit-o cu frisca si ciocolata rasa. Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Se poate face si o glazura, pe care o punem pe deasupra prajiturii, cand inca mai e puțin calda.

RETETA IN IMAGINI

Negresa-0
Negresa-1
Negresa-2
Negresa-3
Negresa-4
Negresa-5
Negresa-6
Negresa-7
Negresa-8
Negresa-9
Negresa-10
Negresa-11

COMENTARII (21)

marcela1979

marcela1979 1

19.12.2014, 12:07

Alina26

Alina26 1

20.12.2014, 12:58

Mulțumesc! !!

iri_iri

iri_iri 1

06.04.2015, 00:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!