Negresa cu crema de ciocolata

de Miha in Prajituri, 16 Noi 2011 | 16142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g unt
  • 120 g zahar
  • 4 oua
  • 3 linguri cacao neagra
  • 2 linguri dulceata de trandafiri
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt de ciocolata
  • 2 linguri coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de ciocolata:

Blat:

Untul il topim partial la foc mic. Il mixam apoi pana se incheaga din nou, moment in care adaugam zaharul. Mixam pana acesta se topeste si untul devine pufos ca o crema.

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le adaugam in crema de unt, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adaugam apoi faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Punem si dulceata de trandafiri.

Albusurile le batem spuma tare  cu un praf de sare, apoi le incorporam, in cateva reprize, in compozitie, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 20-25 minute.  Scoatem blatul pe un gratar si lasam la racit.

Crema:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu smantana si untul. Se lasa pe foc pana ajunge la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa se se racoresca putin si se adauga si coniacul. Dam la congelator pentru vreo 20-30 de minte, pana compozitia se raceste foarte bine. Mixam pana crema devine pufoasa si se intareste.

Punem crema deasupra blatului racit, nivelam si presaram cu nuca maruntita. Se portioneaza dupa dorinta.

TIPS-URI

1

Untul de ciocolata este o specialitate de unt din Republica Moldova, primit de la prietena mea Natalia. Stiu ca la noi nu se gaseste, dar puteti inlocui cu unt normal, plus 1 lingura cacao

2

Dulceata de trandafiri se poate inlocui cu orice alt fel de dulceata sau gem, iar cantitatea se poate mari. Eu atat mai aveam, atat mi-a ramas in borcan de la tortul cu rulada si mousse de mascarpone

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

RuxyRux 1

01.09.2013, 00:44

Cu mixerul

Gabrielle_Gabi 1

01.09.2013, 00:49

Multumesc :*

Miha 1

01.09.2013, 10:30

Ruxy

Gabriela...sa ai spor!

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu migdale