Negresa cu crema de ciocolata

de Miha in Prajituri, 16 Noi 2011 | 7662 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g unt
  • 120 g zahar
  • 4 oua
  • 3 linguri cacao neagra
  • 2 linguri dulceata de trandafiri
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt de ciocolata
  • 2 linguri coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de ciocolata:

Blat:

Untul il topim partial la foc mic. Il mixam apoi pana se incheaga din nou, moment in care adaugam zaharul. Mixam pana acesta se topeste si untul devine pufos ca o crema.

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le adaugam in crema de unt, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adaugam apoi faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Punem si dulceata de trandafiri.

Albusurile le batem spuma tare  cu un praf de sare, apoi le incorporam, in cateva reprize, in compozitie, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 20-25 minute.  Scoatem blatul pe un gratar si lasam la racit.

Crema:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu smantana si untul. Se lasa pe foc pana ajunge la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa se se racoresca putin si se adauga si coniacul. Dam la congelator pentru vreo 20-30 de minte, pana compozitia se raceste foarte bine. Mixam pana crema devine pufoasa si se intareste.

Punem crema deasupra blatului racit, nivelam si presaram cu nuca maruntita. Se portioneaza dupa dorinta.

 

TIPS-URI

1

Untul de ciocolata este o specialitate de unt din Republica Moldova, primit de la prietena mea Natalia. Stiu ca la noi nu se gaseste, dar puteti inlocui cu unt normal, plus 1 lingura cacao

2

Dulceata de trandafiri se poate inlocui cu orice alt fel de dulceata sau gem, iar cantitatea se poate mari. Eu atat mai aveam, atat mi-a ramas in borcan de la tortul cu rulada si mousse de mascarpone

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa cu crema de ciocolata 133700
retete culinare - Negresa cu crema de ciocolata 133701

COMENTARII (46)

Rux 1

01.09.2013, 00:44

Cu mixerul

Gabrielle_Gabi 1

01.09.2013, 00:49

Multumesc :*

Miha 1

01.09.2013, 10:30

Ruxy

Gabriela...sa ai spor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L