NEGRESA CU CREMA DE CIOCOLATA

de alinutza1983 in Prajituri, 17 Mar 2012 | 2984 vizualizari

 

Am imprumutat reteta de la Miha...mersi Miha draga!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g unt
  • 120 g zahar
  • 4 oua
  • 3 linguri cacao neagra
  • 2 linguri dulceata de mure
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt de ciocolata
  • 2 linguri coniac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA NEGRESA CU CREMA DE CIOCOLATA:

1. Untul, topit la afoc mic pe aragz ( sau chiar in microunde) se pune intr-un bol, se lasa putin la topit, apoi se mixeaza, pana se incheaga din nou si rezulta un fel de spuma.

2.Apoi, separam albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le adaugam peste aceasta spuma de unt, unul cate unul, avand grija sa amestecam bine.

3. Adaugam in acest amestec faina si cacao amestecate ( si preferabil cernute), punem si dulceata si incorporam bine toate ingredientele.

4. In ultima faza, peste aluat punem si albusurile pe care le-am batut spuma cu un praf de sare.

5. Turnam aluatul intr-o tava tapetata si dam la copt, la foc mediu, circa 20 de minute.

6. Intre timp preparam crema de ciocolata, astfel: topim ciocolata cu untul si smantana, la foc mic. Omogenizam si lasam putin sa se racoreasca, apoi adaugam coniacul. Punem crema la congelator, 30 de minute.

7. Dupa ce crema s-a racit, cu ajutorul unui mixer, mixam foarte bine totul pana ce rezulta o spuma aerata de ciocolata.

8. Peste blatul racit intindem crema si presaram nuci copate si maruntite. De-li-cio-sa!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - NEGRESA CU CREMA DE CIOCOLATA 152440
retete culinare - NEGRESA CU CREMA DE CIOCOLATA 152441
retete culinare - NEGRESA CU CREMA DE CIOCOLATA 152442

COMENTARII (17)

Aurelia 07_07 1

18.03.2012, 18:27

Super buna

gaby_gabytza 1

18.03.2012, 19:06

delicioasa

Sim0na 1

19.03.2012, 13:38

O bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29