Negresa cu nuci(de post)

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 22 Feb 2010 | 23958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g zahar
  • 125 g ulei
  • 600 g faina
  • 3 lingur cacao
  • 350 mla apa
  • 4 linguri gem(eu am pus de prune)
  • 100 g miez de nuca
  • cpaja rasa de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1,1/2 praf de copt
  • 50 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuci(de post):

Intr-un castron mare se amesteca zaharul,uleiul,coaja de lamaie,zaharul vanilat,gemul si apa pana devine o compozitie omogena.Apoi adaugam in ploaie faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao.

La compozitie punem si nucile taiate bucati mai marisoare(eu am avut macinata,dar pt un aspect mai frumos,folsiti taiate).Amestecati bine pana devine o compozitie nu prea tare,pe care o turnati intr-o tava cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina(eu am folosit tava de la cuptor si a iesit destul de inalta).prajitura se coace timp de 30-40 min la foc potrivit;faceti testul cu scobitoarea sa vedeti daca e gata.

Lasati prajitura sa se raceasca,apoi o taiati si o pudrati cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa cu nuci(de post) 18511
retete culinare - Negresa cu nuci(de post) 18512
retete culinare - Negresa cu nuci(de post) 18513
retete culinare - Negresa cu nuci(de post) 18514
retete culinare - Negresa cu nuci(de post) 18515

COMENTARII (3)

mamidesara 1

06.03.2010, 19:32

elena1988 1

10.03.2011, 17:50

adry88 1

07.07.2011, 11:41

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18