Negresa de post cu rom si coaja de portocala confiata

de Rocsi in Prajituri, 26 Noi 2012 | 4263 vizualizari

 

V-am adus un desert de post.O prajitura gustoasa, pufoasa si aromata...Nici nu zici ca este de post asa buna este...

 

INGREDIENTE

  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 375 ml apa minerala
  • 7 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • 240 gr zahar
  • 240 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta rom
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 2 linguri coaja de portocala confiata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post cu rom si coaja de portocala confiata:

Intr-un bol punem apa, uleiul , otetul si zaharul. Am mixat la viteza mica pana s-a topit putin zaharul. Faina, cacaoa, budinca de ciocotala le-am trecut prin sita. Le incorporam treptat in bol si avem grija sa nu avem cocoloase. Adaugam praful de sare, bicarbonatul, zaharul pudra cu pastai de vanilie si esenta. La final punem coaja de portocala confiata si amestecam usor cu o lingura pana intreaga compozitie este omogena.

Ungem o tava rotunda cu margarina si o tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins.

Reglam o temperatura de 170-180 grade si o lasam la copt cam 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea si daca este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

O pudram cu zahar si servim. Pofta buna!!!

Sursa de inspiratie

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa de post cu rom si coaja de portocala confiata 190596
retete culinare - Negresa de post cu rom si coaja de portocala confiata 190599
retete culinare - Negresa de post cu rom si coaja de portocala confiata 464951
retete culinare - Negresa de post cu rom si coaja de portocala confiata 464952
retete culinare - Negresa de post cu rom si coaja de portocala confiata 464953
retete culinare - Negresa de post cu rom si coaja de portocala confiata 464954

COMENTARII (56)

Rocsi 1

28.11.2012, 18:55

Gaby-Gaby

Rux 1

09.12.2012, 00:17

Minunatie...cum sa ratez asa ceva? Pup Rocsicuta scumpa...si noapte frumoasa!

Rocsi 1

09.12.2012, 11:52

Multumesc mult fata draga..Pupicei!!!O duminica frumoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D