Negresa din albusuri si ciocolata

de Merisor in Prajituri, 7 Sep 2015 | 5776 vizualizari

 

Aveam 8 albusuri la congelator si ma incurcam mereu de ele cand voiam sa mai pun ceva, asa ca le-am scos, le-am dezghetat si am incropit o negresa de toata frumusetea si tot deliciul.
Este prima data cand testez negresa doar cu albusuri, dar tare incantata am fost de rezultat si mai incantat a fost unul dintre baietii mei care adora negresa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de 23/36 cm
  • 8 albusuri de ou
  • 10 linguri zahar
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 150 gr nuca macinata grosier
  • 150 gr faina
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa din albusuri si ciocolata:

Lasam albusurile la temperatura camerei, o perioada buna de timp, pentru a se mixa bine.

Rasnim zaharul sa scurtam timpul de mixare.

Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul si le lasam sa se raceasca usor.

Macinam nuca, dar avem grija sa ramana mai grosiera, ca-i placut sa o simtim prin prajitura.

Cernem 100 gr faina impreuna cu praful de copt.

Bicarbonatul il stingem in 1/2 lingura, zeama de lamaie.

Presaram sarea peste albusuri si le mixam energic la treapta superioara a mixerului pana cand obtinem o bezea spumoasa, apoi adaugam treptat zaharul si 1/2 lingura zeama de lamaie, iar la final, bicarbonatul stins.

Pentru reusita prajiturii, trebuie sa obtinem o bezea tare, care nu va cadea de pe peretii vasului daca il intoarcem invers.

Scoatem mixerul din bezea si il inlocuim cu o lingura de lemn, sau o paleta.

Adaugam peste bezea, in fir subtire, ciocolata topita si usor calduta, esenta de rom si amestecam compozitia usor si de jos in sus, pentru a nu se lasa bezeaua prea rau.

Nu trebuie sa ne speriem ca se va lasa usor, nu are cum sa nu se lase la greutatea compozitiei cu ciocolata. 

Adaugam nuca, amestecand tot usor, apoi treptat faina.

Urmarim sa obtinem un aluat cu o consistenta ceva mai groasa decat la chec, trebuie sa fie mai groasa, altfel prajitura nu va creste, iar nuca se va lasa la baza prajiturii.

Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem compozitia in ea, o nivelam frumos si dam tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade pentru 40-45 minute, dar nu uitam si de testul cu scobitoarea, ca nu toate cuptoarele coc la fel.

Portionam prajitura bine racita, dar daca poftim, putem sa taiem din margini ca e asa de buna si caldaaa!! :))))

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina depinde de consistenta celorlalte ingrediente: de cat de bine s-a mixat bezeaua, de tipul ciocolatei(eu am folosit tableta de 200 gr de la LIDL - Bellarom Noir, care este amaruie), etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa din albusuri si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (44)

Aletta 1

08.09.2015, 17:06

Ce bine arata negresa...
Tare as vrea sa iau o bucatica

Bya Ralu 1

08.09.2015, 19:14

delicioasa,la favo

Xandrinne 1

08.09.2015, 22:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada de biscuiti cu cocos si visine