New Year Cake

de laylalala in Torturi, 10 Ian 2011 | 1237 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 200 gr unt
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr zahar brun
  • 100 gr zahar alb
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri cafea
  • 2 oua
  • 50 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema de branza
  • 500 gr branza Ricotta
  • 250 ml frisca lichida, batuta
  • 500 gr ciocolata alba, topita
  • Pentru crema de ciocolata
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 gr ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA New Year Cake:

1. Incinge cuptorul la 180˚C, Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava rotunda de aprox. 23 cm diametru.

2. Pentru blat,  pune intr-o cratita pe foc potrivit, untul cu ciocolata rupta bucatele, zaharul, laptele si cafeaua. Lasa-le sa se topeasca apoi ia-le de pe foc si lasa-le sa se raceasca putin. Intr-un  vas amesteca faina cu cacaoa, praful de copt si sarea. Intr-un bol bate ouale apoi incoropreaza incet compozitia cu unt. Inglobeaza ingredientel uscate. Toarna aluatul obtinut in tava pregatita si da-l la copt 40-50 minute.

3. Pentru crema de branza, bate Ricotta cu frisca batuta apoi incorporeaza ciocolata alba.

4. Pentru crema de ciocolata, pune la fiert pe foc frisca lichida cu ciocolata, lasand-o pe foc pana cand ciocolata s-a topit. Amesteca bine, ia de pe foc si lasa sa se raceasca complet, apoi bate cu mixerul pana cand devine usoara si pufoasa. 

5. Pentru asamblare, dupa ce blatul s-a racit, taie-l in 3, pe oriznontala. Aseaza un blat pe farfuria de servire, unge-l cu o jumatate din crema de branza apoi pune o parte din crema de ciocolata si acopera cu un al 2-lea blat. Repeta operatiunea inca o data apoi acopera tot tortul cu crema de ciocolata ramasa.

 

RETETA IN IMAGINI

New Year Cake-0
New Year Cake-1
New Year Cake-2
New Year Cake-3
New Year Cake-4
New Year Cake-5
New Year Cake-6

COMENTARII (11)

dedairis

dedairis 1

11.01.2011, 16:27

Foarte frumos arata!!!

housy

housy 1

13.01.2011, 20:44

cel mai frumos tortulet ever

housy

housy 1

13.01.2011, 20:45

esti foarte priceputa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12