O pizza de te lingi pe degete

de AlexTeacher in Pizza, 27 Iul 2015 | 5030 vizualizari

 

Pizza, un preparat care n-are nevoie de introducere. "Comfort food at its best" cum ar zice Michel Roux JR
Alaturi de o bere, de o emisiune buna la TV, la intalnirile cu prietenii, la o prima intalnire pe care inca nu stii cum s-o cataloghezi ( daca e romantica sau daca nu va fi vreodata altceva decat o prietenie buna), camaradul tau atunci cand nu vrei sa gatesti, iar cea mai rapida metoda este delivery-ul si nu in ultimul rand, prietenul care te intelege cel mai bine, fie ca esti imbracat la camasa si cravata, fie c-ai blugi taiati, tricou cu Metallica si-ai venit la studii-n Bucuresti. Important e ca este acolo pentru toti.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • Drojdie – 5 g
    • Apa calduta – 300 ml
    • Sare – 2 lingurite
    • Zahar – 1 lingurita
    • Faina calitativa – 700 g
    • Ulei – 50 ml
    • Malai – 2 lingurite
    • Gris – 2 lingurite
    Pentru topping:
    • Sos de rosii
    • Mozzarella gourmet Delaco – 75 g
    • Cascaval Sofia Delaco – 100 g
    • Gorgonzola – 75 g
    • Ceapa verde – 1 legatura
    • Busuioc proaspat – 10-15 frunze
    • Cimbru uscat – 1 lingurita rasa
    • Rosii – 2 buc
    • Rosii uscate – 8-10 buc
    • Ulei de masline – 1 lingura
    • Sare si piper dupa gust
    Extra:
    • Faina pentru intins blatul
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA O pizza de te lingi pe degete:

  • Dizolvati drojdia in apa calduta si zahar;

  • Puneti faina intr-un bol si peste aceasta adaugati drojdia dizolvata in apa;

  • Amestecati bine;

  • Adaugati apoi sarea si uleiul si incepeti sa framantanti;

  • Lasati la cald cca 30-40 min, si apoi la rece peste noapte;

  • Amestecati malaiul cu grisul;

  • Ungeti o tava rotunda pentru pizza (cu gauri preferabil) cu ulei si tapetati-o cu amestecul de malai si gris;

  • Presarati putina faina pe aluat si pe sucitor si intindeti-l de cca 5 mm grosime, in forma tavii in care doriti sa il puneti;

  • Puneti blatul in tava;

  • Taiati cascavalul, mozarella si gorgonzola cubulete mici;

  • Ungeti blatul de pizza cu sos;

  • Taiati rosiile rondele si puneti-le deasupra;

  • Intre feliile de rosii proaspete adaugati rosii uscate;

  • Adaugati peste acestea cele 3 tipuri de branzeturi;

  • Taiati ceapa verde marunt si presarati pe deasupra;

  • Adaugati apoi cimbru, sare si piper;

  • Dispuneti egal frunzele de busuioc pe toata suprafata pizzei si stropiti-o cu putin ulei de masline;

  • Incingeti cuptorul la 200-210 grade Celsius si introduceti pizza inauntru;

  • Lasati-o cca 10-15 minute pana se rumeneste;

    Pofta buna !

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

O pizza de te lingi pe degete-0
O pizza de te lingi pe degete-1
O pizza de te lingi pe degete-2
O pizza de te lingi pe degete-3
O pizza de te lingi pe degete-4
O pizza de te lingi pe degete-5
O pizza de te lingi pe degete-6
O pizza de te lingi pe degete-7
O pizza de te lingi pe degete-8
O pizza de te lingi pe degete-9
O pizza de te lingi pe degete-10
O pizza de te lingi pe degete-11
O pizza de te lingi pe degete-12
O pizza de te lingi pe degete-13
O pizza de te lingi pe degete-14

COMENTARII (27)

Panacris 1

03.08.2015, 14:47

P.S. Mulțumesc pentru pozele intermediare

doradina 1

06.08.2015, 08:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04