Obraji de porc in sos de cidru

de Catalina L in Porc, 26 Mai 2019 | 6656 vizualizari

 

O reteta minunata astazi cu obraji de porc mijotati.
Mușchii maseteri sau obrajii de porc e unul și același lucru,  o parte rara si neglijată din porc dar  extraordinar de buna.
Cidrul este o băutură slab alcoolică (în medie 3 - 8%), obținută prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar și a gutuilor la o temperatură de 4 - 16°
 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/05/obrajii-de-porc-in-sos-de-cidru.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g de obrajori de porc
  • 3-4 cepe verzi
  • 1 catel de usturoi
  • cimbru uscat
  • 1 lingura faina
  • 1/4 l de cidru brut (puteti pune bere)
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 10 g de unt
  • verdeata tocata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Obraji de porc in sos de cidru:

Curatati si spalati legumele.

Tocati marunt ceapa si usturoiul.

Dati obrajorii de porc prin faina.

Intr-o cocota, incalziti uleiul si untul si reveniti carnea pe toate partile. Colorati-o , adaugati ceapa si usturoiul si gatiti impreuna.

Puneti sare, piper, cimbru uscat si paprika.

Varsati cidrul , adaugati mierea si amestecati.

Am adaugat 100 ml de apa fiarta.

Cand da in clocot , puneti capacul si gatiti la foc potrivit 1h 30-2h.

Eu am gatit la oala minune 35 de minute.

Noroc c-am oprit caci incepea sa se prinda usor pe fund.

Trebuie deci sa verificati si sa adaugati apa.

Am pus intr-o oala noua, am adaugat 50 ml de apa fiarta si gatit inca 5 minute.

Minunati si deliciosi. Ii puteti servi cu cartofi, cu orez, cu salata verde sau cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Obraji de porc in sos de cidru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Ancutsa 1

26.05.2019, 20:15

Tare buni!

Ksenya 1

27.05.2019, 09:36

merita incercata reteta asta

cristeena20 1

30.05.2019, 17:49

Partea mea preferata a porcului! chiar saptamana trecuta am mancat -e delicioasa-daca e bine gatita se topeste in gura carnea-cei cu croc potul sigur ar face reteta super buna!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu legume la cuptor