Ochi de paun

de miremirc in Prajituri, 16 Ian 2012 | 40275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 150 g untura (sau 170 g margarina)
  • 30 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte caldut
  • 3 galbenusuri
  • Umplutura :
  • 3 albusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g nuci macinate ( sau mac macinat )
  • 500 g visine (sau mai mult) indulcite
  • gem de caise sau gem de prune... pentru uns cele 3 foi
  • 3 lg zahar pudra pentru presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochi de paun:

Pentru aluat : intr-un bol cernem faina, adaugam maia-ua (drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar, putin lapte si 1 lg faina si lasam la dospit pentru 10 minute). Adaugam untura sau margarina moale de la temperatura camerei, galbenusurile, laptele caldut si framantam cam 10 minute. Lasam aluatul la dospit 30 de minute, apoi il impartim in 3 parti.

Pentru umplutura : mixam albusurile cu un praf de sare , adaugam zaharul pudra treptat, iar la final nucile macinate. Impartim umplutura in 3 boluri, visinele le asezam tot in 3 boluri.

Intindem fiecare foaie de lungimea tavii in care o vom aseza, o ungem cu gem . Pe lateralele lungi ale foii asezam visinele dulci si rulam ambele capete spre interior, lasand un spatiu pentru umplutura de nuci.

Asezam rulada fara umplutura in tava pe care am impartit-o in 3 cu ajutorul hartiei pentru copt. La fel procedam cu celelalte 2 foi. Dupa ce am asezat foile cu visine in tava de copt, punem umplutura .

Cine doreste poate unge deasupra cu ou batut toate cele 3 rulade. Lasam la cuptor pentru 40 de minute, pana se rumenesc

Dupa ce le scoatem din cuptor, acoperim tava cu un prosop curat, apoi punem o punga deasupra si iar un prosop. Le lasam asa pana se racesc, adica cateva ore. Eu le-am lasat de seara pana dimineata. Dupa ce le scoatem din prosoape, cele 3 rulade le presaram cu zahar pudra si putem taia.

Super bune, dupa atatea prajituri cu creme ... ;)

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ochi de paun 141090
retete culinare - Ochi de paun 141091
retete culinare - Ochi de paun 141092
retete culinare - Ochi de paun 141093
retete culinare - Ochi de paun 141094
retete culinare - Ochi de paun 141095
retete culinare - Ochi de paun 141096
retete culinare - Ochi de paun 141097

COMENTARII (33)

VERONICA2607 1

19.03.2012, 18:57

ce buna este

ralu_ca 1

07.11.2014, 12:19

excelenta

Constelatialeu 1

07.03.2015, 22:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D