Omleta cu cartofi

de Andreea Caroline in Aperitive / Garnituri, 19 Mar 2016 | 1165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 5 oua
  • 1 cub ceapa
  • 25 gr parmezan
  • sare
  • piper
  • ulei
  • busuioc uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu cartofi:

Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite ca marime . Spalam cartofii sub jet de apa rece si ii scurgem bine de apa . 

Incingem ulei intr-o tigaie si punem cartofii la prajit .Presaram putina sare si cand sunt gata ii scoatem cu ajutorul unei palete intr-un castron. Lasam sa se raceasca . 

Separat punem ouale intr-un vas si le batem spuma cu ajutorul unui tel. 

Adaugam in vasul cu oua, parmezanul ,cubul de ceapa si piper. Amestecam bine . 

Punem amestecul de oua in castronul cu cartofi. Amestecam bine ingredientele intre ele. 

Punem din nou o tigaie cu putin ulei la foc iute. Cand uleiul este bine incins,turnam omleta ,acoperim cu un capac si dam la foc potrivit . 

Cand este copata pe o parte,cu ajutorul capacului,intoarcem omleta printr-o miscare rapida pe cealalta parte,acoperim din nou cu capac,si lasam la copt . 

Cand este gata,scoatem omleta pe o farfurie. 

Se serveste calda sau rece,presarata cu busuioc uscat si parmezan .

Pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

Pentru a coace omleta , putem inlocui uleiul cu unt .

2

Acoperind omleta cu un capac ,va face ca omleta sa se umfle si sa devina mai pufoasa.

RETETA IN IMAGINI

Omleta cu cartofi-0
Omleta cu cartofi-1
Omleta cu cartofi-2
Omleta cu cartofi-3
Omleta cu cartofi-4
Omleta cu cartofi-5
Omleta cu cartofi-6
Omleta cu cartofi-7

COMENTARII (44)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

20.03.2016, 22:58

Rux ... cu mare drag

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

21.03.2016, 23:20

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

21.03.2016, 23:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!