Omleta cu spanac si branza

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 28 Mai 2012 | 2161 vizualizari

 

Sursa: http://ricette.giallozafferano.it/

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa medie (1 praz)
  • 70 g emmentaler
  • 300 g spanac congelat (400 g)
  • 300 g branza de vaci (ricotta)
  • 8 oua fazan (5 oua gaina)
  • 3 linguri pesmet
  • 3 catei usturoi
  • unt
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu spanac si branza:

Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in uleiul de masline. Am adaugat spanacul (eu am avut congelat, dar merge foarte bine crud si oparit) si putina apa si am lasat cca 15-20 minute. Am pus putina sare, iar spre final si cateii de usturoi taiati pe jumatate (in varianta originala nu erau inclusi, dar m-am gandit sa schimb putin gustul spanacului).  Ouale le-am amestecat bine, adaugand sare si piper. Am adaugat branza de vaci nesarata (in varianta originala era 250 g ricotta) si emmentalerul (se mai putea adauga si 3 linguri de parmezan) si am amestecat bine. Peste amestecul de oua am adaugat spanacul calit si lasat la scurs bine. Am uns cu unt un vas de yena, pe care l-am tapetat apoi cu pesmet. Am adaugat in vas amestecul de oua si spanac si am dat la cuptor pentru 40 minute la 180 grade C (compozitia se va dezlipi de pe peretii vasului). Este foarte bun la cina, asa cum a fost cazul nostru, dar si a doua zi la micul dejun!

 

RETETA IN IMAGINI

Omleta cu spanac si branza-0
Omleta cu spanac si branza-1
Omleta cu spanac si branza-2
Omleta cu spanac si branza-3
Omleta cu spanac si branza-4
Omleta cu spanac si branza-5
Omleta cu spanac si branza-6
Omleta cu spanac si branza-7
Omleta cu spanac si branza-8

COMENTARII (18)

BuburuzaBubu

BuburuzaBubu 1

30.05.2012, 09:21

arata delicios

Sim0na

Sim0na 1

31.05.2012, 10:03

BuburuzaBubu

_Alina_

_Alina_ 1

31.05.2012, 10:33

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!