Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Mi s-a făcut poftă de o mâncare cu spanac, văzând caserolele cu baby spanac în supermarket, dar cum la vremea aceasta este cam scump, nu mă puteam gândi decât la preparate în care să folosesc cantități mici din acest ingredient. Așa că ce poate fi mai bun, la micul dejun, decât o omletă cu spanac și cu mozzarella...? Zis și făcut, așa că azi dimineață ne-am delectat copios.
Spanacul se spală bine, sub jet de apă și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.
Se toarnă uleiul în tigaie și apoi se adaugă untul feliat. Când untul s-a topit, se pune spanacul scurs de apă și se presară sare. Se înmoaie spanacul în tigaia cu unt și ulei de măsline, la foc mic.
Între timp, se mixează ouăle cu un praf de sare și cu piper, după gust.
Se unge o altă tigaie cu puțin unt și se toarnă ouăle mixate. Se adaugă spanacul înmuiat, cu tot cu untul și uleiul în care s-a preparat anterior.
Deasupra se presară mozzarella răzuită, se acoperă tigaia cu un capac și se dă la foc mic.
Când omleta se leagă și se rumenește la bază, iar mozzarella se topește, se ia tigaia de pe foc și se transferă pe un platou.
Se presară mozzarella răzuită pe omleta fierbinte, se decorează cu roșii cherry și se servește imediat.
1
Spălați bine spanacul sub jet de apă și lăsați-l în strecurătoare, ca să se scurgă.
2
Pentru ca untul să nu se ardă, trebuie să turnați mai întâi puțin ulei de măsline în tigaie.
3
Pentru ca spanacul să se înmoaie mai ușor, presărați puțină sare.
4
Preparați omleta la foc mic, cu capacul pus pe tigaie și serviți-o imediat ce este gata.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult