Orecchiette cu piept de pui

de RODIMUR in Paste, 20 Feb 2021 | 3202 vizualizari

 

De dragul aspectului lor, am luat niște orecchiette și le-am făcut cu piept de pui în sos tomat. S-a dovedit că pe lângă aspectul atrăgător, orecchiettele au și un gust savuros, așa că sigur voi mai cumpăra ca să le prepar și altfel.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame piept de pui
  • 250 grame orecchiette
  • 1 ceapă galbenă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 roșie
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano
  • busuioc uscat
  • Pentru servit:
  • 50-75 grame de cașcaval răzuit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orecchiette cu piept de pui:

Pieptul de pui se fasonează, se spală, se taie sub formă de cubulețe și se pune în tigaia cu ulei încins, la foc mic, până ce se pătrunde și devine alb, sau chiar se rumenește ușor.

Se curăță ceapa și usturoiul, se mărunțesc și se adaugă în tigaia cu pieptul de pui. Se acoperă tigaia și se lasă la foc mic, până ce legumele se călesc ușor și devin transparente. 

Între timp se spală roșia, se taie cubulețe și se adaugă în tigaie, când ceapa și usturoiul s-au călit deja. Se lasă tigaia la foc mic, până ce scade lichidul lăsat de roșie. Atunci se adaugă pasta de tomate și condimentele, se amestecă, se subțiază cu 2-3 linguri de apă și se mai lasă la foc mic, până ce dobândește consistența dorită.

Între timp se fierb orecchiettele în apă clocotită sărată, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt fierte, se strecoară și se pun în platoul de servire. Se adaugă pieptul de pui cu sosul tomat, se amestecă și se servește imediat, cu cașcaval răzuit deasupra.

TIPS-URI

1

Preparați pieptul de pui la foc mic, în ulei suficient.

2

Ca să fiți sigură că se pătrunde, prepararea s-ar putea face cu capacul pus pe tigaie.

3

Puteți adăuga și alte condimente, care vă plac.

4

Dacă nu găsiți orecchiette, puteți folosi alte paste, dar de dimensiuni mai mari.

5

Fierbeți pastele în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe amabalaj, dar nu depășiți timpul de fierbere, ca să-și păstreze forma.

6

Serviți pastele imediat ce sunt gata preparate, cu puțin cașcaval răzuit deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orecchiette cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne de pui si ciuperci