Orez bogat

de adriana_bobu in Mancaruri de post, 16 Oct 2010 | 1842 vizualizari

 

Este un pilaf bun si sanatos si se face foarte repede.

 

INGREDIENTE

  • 1/2Kg orez
  • o ceapa mare
  • 2 fire de praz
  • 2 morcovi
  • o telina radacina (mica)
  • un gogosar mare
  • 3 linguri ulei, un cub de unt
  • o lingura vegeta
  • 1/2 Kg spanac
  • cateva ciupercute....sau opintici
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez bogat:

Se toaca ceapa si prazul, se dau telina si morcovii prin razatoarea mare, se taie gogosarul felii subtiri si apoi se pun toate in tigaie si se trag in ulei in care adaugam si orezul bine spalat si ciupercutele. Separat se opareste spanacul si se adauga peste orez .Se transfera toate intr-un ceaun uns cu unt , se adauga 2 cani apa si vegeta si se da la cuptor neacoperit. Dupa aproximativ 1/2 ora se acopera cu un capac si se opreste focul, lasandu-se pilaful in cuptor pentru inca 15 min.

 

RETETA IN IMAGINI

Orez bogat-0
Orez bogat-1
Orez bogat-2
Orez bogat-3
Orez bogat-4
Orez bogat-5
Orez bogat-6

COMENTARII (3)

Laly 1

16.10.2010, 23:52

Prima,deci primesc o portie?

adriana_bobu 1

17.10.2010, 10:49

chiar dubla....

lilik 1

18.10.2010, 19:46

si eu vreau o portioara

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04