Orez cu ciuperci si broccoli la cuptor

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 4 Mar 2015 | 1778 vizualizari

 

Iar o reţeta de-a lui Gaby :)) pe asta nu am comis-o cu intenţie :)) Am avut la frigider broccoli, că îmi trage cu ochiul în magazin să-l cumpăr, iar acasă nu ştiu ce să fac cu el, doar la aburi îl gătesc. Ei, acum mi-a sărit în faţă reţeta asta, cred că de la vre-un meniu de pe sait şi bine a făcut! E tare bună şi varianta asta îmbunătăţită cu ciuperci, că deh, aveam şi din astea prin frigider şi am zis să le fac felul!:))

 

INGREDIENTE

  • 1 căpăţâna mică broccoli
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 cătei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 400 g ciuperci
  • 250 g orez
  • 1 linguriţă gulyaskrem iute
  • sare, piper măcinat
  • 200 g caşcaval emmentaler ras
  • un cubuleţ de unt pentru uns tava
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ciuperci si broccoli la cuptor:

Se pun la fiert 3 căni cu apă sărată. Desfacem căpăţâna de broccoli bucheţele şi le punem la fiert 5 minute, după care le scoatem într-o strecurătoare mare. Apa o vom folosi la pilaf.

Într-o cratiţă încăpătoare punem uleiul la încins, călim ceapa şi usturoiul tăiate cubuleţe împreună cu morcovul dat pe răzătoarea mare. După 3-4 minute adăugăm şi ciupercile pe care le-am spălat şi tăiat cubuleţe.Lasăm să fiarbă până se evaporă apa lăsată de ciuperci. Putem condimenta cu puţină sare şi piper. 

Adăugăm orezul, amestecăm şi mai lăsăm 2-3 minute, după care adăugăm apa în care am fiert broccoli şi lăsăm să fiarbă până orezul absoarbe toată apa.

Într-o tavă ceramică unsă cu unt aşezăm un strat de orez, peste el aşezăm jumătate din bucheţelele de broccoli şi presăram jumătate din cantitatea de caşcaval, apoi din nou un strat de orez, restul de broccoli şi de caşcaval.

Dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade 10-15 minute sau până caşcavalul se topeşte.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

puteţi să nu adăugaţi ciuperci dacă nu vă plac sau nu aveţi

2

de asemenea pasta de gulyas este opţionala, dar nouă ne place picant şi în plus îi dă culoare pilafului

RETETA IN IMAGINI

Orez cu ciuperci si broccoli la cuptor-0
Orez cu ciuperci si broccoli la cuptor-1
Orez cu ciuperci si broccoli la cuptor-2
Orez cu ciuperci si broccoli la cuptor-3
Orez cu ciuperci si broccoli la cuptor-4
Orez cu ciuperci si broccoli la cuptor-5
Orez cu ciuperci si broccoli la cuptor-6

COMENTARII (14)

simona72

simona72 1

05.03.2015, 10:17

Mvaaaai cum arata cascavalul ala pe langa

Corinuta

Corinuta 1

05.03.2015, 11:30

Topit Simo, arata ca un cascaval topit

monik80

monik80 1

09.03.2015, 18:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24