Orez cu dovleac si ciuperci

de alba_zori in Mancaruri de legume, 9 Ian 2013 | 1867 vizualizari

 

Ce este mai bun decat un orez cu dovleac?Este dulce si aromat,gustos si parfumat!Si mai ales ca este moda noua de a abina dovleacul cu ciupercile,am incercat si a iesit foarte bun,simplu de facut.Am vazut ca se pot face in mai multe feluri chiar paste sau la cuptor cu smantana deasupra.....mmmmh foarte foarte bun credeti-ma.Am lipsit putin de pe site din cauza multor probleme dar sper sa recuperez ceva.Va salut cu drag bucatarasi!

 

INGREDIENTE

  • 2 catei de usturoi
  • 300 gr dovleac galben curatat si taiat cubulete
  • 300 gr ciuperci champignon
  • ulei de masline
  • sare,piper
  • putin vin alb
  • 450 gr orez
  • parmezan si putin unt
  • o lingura de smantana daca doriti
  • patrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu dovleac si ciuperci:

Foarte simplu si rapid:

1.Am calit putin usturoiul in putin ulei de masline si am adaugat ciupercile curatate si taiate cubulete mici,apoi si dovleacul si am lasat putin cu capacul inchis,apoi am adaugat putina apa fiarta si am lasat sa se coaca vreo 25,30 minute,nu mai mult ca sa nu isi piarda gustul.Am inlaturat cateii de usturoi.

2.Am adaugat orezul,vinul si untul,am lasat sa se evapore putin si amestecand mereu am adaugat treptat apa fiarta.Am gustat de sare si piper.

3.La sfarsit am adaugat putin parmezan si la servit in farfurii cu putin patrunjel.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez cu dovleac si ciuperci 197149
retete culinare - Orez cu dovleac si ciuperci 197150
retete culinare - Orez cu dovleac si ciuperci 197151
retete culinare - Orez cu dovleac si ciuperci 197152

COMENTARII (18)

alba_zori 1

09.01.2013, 13:52

ce ma bucur draguta,multumesc mult

laura_n 1

09.01.2013, 14:07

bun de mori, as papa non stop asa bunatate

alba_zori 1

09.01.2013, 16:08

si eu,si eu,pana ma satur adica..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D