Orez cu legume si spanac

de Ina in Mancaruri de post, 14 Ian 2011 | 4817 vizualizari

 

O mancarica gustoasa si sanatoasa

 

INGREDIENTE

  • o cana orez
  • o ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 200 g spanac ( proaspat sau congelat)
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume si spanac:

   Legumele spalate si tocate/ feliate se calesc in putin ulei cu apa , apoi adaugam 4 cani cu apa si sare/delikat. Lasam sa fiarba, iar cand legumele sunt moi si supa clocotinda adaugam orezul. Mestecam usor din cand in cand, pentru a nu se lipi orezul . Focul trebuie sa fie mic, iar vasul neacoperit. Daca orezul s-a umflat si  supa s-a absorbit, adaugam spanacul ( eu am avut rondele congelate) si lasam sa mai dea 2-3 clocote. 

   Oprim focul, presaram patrunjel verde, acoperim vasul si lasam acoperit 20 minute.

   Servim ca atare sau ca garnitura,( cu un praf de piper, pentru cine doreste ).

 

RETETA IN IMAGINI

Orez cu legume si spanac-0
Orez cu legume si spanac-1
Orez cu legume si spanac-2
Orez cu legume si spanac-3
Orez cu legume si spanac-4
Orez cu legume si spanac-5
Orez cu legume si spanac-6
Orez cu legume si spanac-7
Orez cu legume si spanac-8

COMENTARII (29)

Ina 1

16.01.2011, 20:45

Esti de-a mea, kamy

horia 1

11.04.2011, 00:04

o reteta interesanta,naturala si-o prezentare super.BRAVO!!! probeaza aceasta reteta cu orez basmati.

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 19:13

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20