Orez cu sfecla rosie

de lia maria in Mancaruri de post, 11 Aug 2010 | 3072 vizualizari

 

Daca va place orezul, va invit la o portie…

 

INGREDIENTE

  • 125g orez
  • 1 lingurita ulei masline
  • 1 sfecla rosie fiarta
  • 1 morcov fiert
  • Curry
  • Sare
  • Piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu sfecla rosie:

Spalam orezul si-l punem la fiert cu un praf de sare, unul de piper si 1 lingurita ulei. Dam pe razatoarea mica, 1/3 din sfecla fiarta si racita si ½ din morcovul fiert si racit.

Cand orezul este fiert, il impartim in doua, jumatate ramane alb si in jumatate punem putin curry. Luam o forma sau doua mai mici si asamblam astfel: primul strat, orez alb, apoi sfecla si peste ea, orez galben(curry). Lasam la racit circa 30’.

Pe o farfurie, rasturnam orezul si indepartam forma, dupa care ornam cu morcov si sfecla dupa fantezia fiecaruia.

Se serveste simplu sau ca si garnitura.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Orez cu sfecla rosie-0
Orez cu sfecla rosie-1
Orez cu sfecla rosie-2
Orez cu sfecla rosie-3
Orez cu sfecla rosie-4
Orez cu sfecla rosie-5
Orez cu sfecla rosie-6

COMENTARII (11)

Corinuta 1

12.08.2010, 13:13

Buna idee!

Sylvia 1

12.08.2010, 13:33

Excelent arata , vreau si eu

Crista_Luca 1

26.11.2010, 21:15

arata super ...si eu vreau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04