Orez Mandarin

de Toamna07 in Porc, 19 Noi 2013 | 5213 vizualizari

 

Daca va hotarati sa gatiti acest preparat chinezesc pentru un pranz obisnuit in familie sau pentru o intalnire cu prietenii,veti obtine rezultate excelente !
Mandarin fried rice - Orez madarin se prepara cu orez basmati, dar eu am vrut sa folosesc orez brun integral care are calitati net superioare celui decorticat,fiind o importanta sursa de vitamine si minerale,un gust deosebit.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 persoane :
  • 250 g orez brun sau basmati
  • 150 g de jambon
  • 3 oua pentru o omleta
  • ghimbir (cat o nuca mica)
  • o legatura de ceapa verde tocata
  • 4 catei de usturoi taiat feliute
  • 1 ardei gras verde tocat cubulete
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 ardei iute rosu
  • sare si piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez Mandarin:

Fierbem orezul (al dente) in apa cu sare si o lingurita de ulei.Dupa ce a fiert orezul scurgem apa si punem capacul.Orezul isi va definitiva fierberea la aburi.

Batem ouale si facem o omleta moale.

Punem 4 linguri de ulei intr-o tigaie si punem la calit ghimbirul curatat si tocat.Adaugam usturoiul,ceapa verde,ardeiul si jambonul taiat cubulete. Cand sunt aproape facute ,punem peste legume orezul racit si omleta feliata marunt,apoi amestecam bine. Dupa 2 minute turnam sosul de soia si condimentam cu sare si piper.

Oprim cateva fire de legume pentru ornat,daca dorim.

O nebunie de gusturi !:) Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez Mandarin 279412
retete culinare - Orez Mandarin 279413
retete culinare - Orez Mandarin 279414

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

19.11.2013, 16:33

Rocsi 1

19.11.2013, 20:34

Krystyan Trendy 1

23.11.2013, 13:16

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59