Ostropel de iepure

de sisterskitchen in Mancaruri cu carne, 25 Feb 2012 | 13683 vizualizari

 

Daca s-ar putea ca in fiecare saptamana sa pregatim un fel de mancare, dar sa aiba la baza delicioasa carne de iepure nu ne-am supara deloc pentru ca ne place extrem de mult. Cine nu a gustat niciodata poate nu intelege cat e de gustoasa si usoara. Daca o pregatesti ''conform instructiiunilor'' nu are cum sa dea gres si cum sa nu te faca sa mai ceri si a doua, si a treia oara:)).

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1 iepure (1,5 - 2 kg)
  • 1 carnat condimentat si afumat (sau 150 gr de bacon afumat)
  • 1 pahar de vin alb sec si 1 pahar de apa (sau supa)
  • 4 catei de usturoi
  • o mana de masline negre
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 ceasca de passata  
  • ulei de masline  
  • boia dulce,
  • sare ,
  • piper,
  • rozmarin verde (se poate inlocui cu patrunjel sau cimbru verde)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de iepure:

Iepurele se spala, se indeparteaza organele si se transeaza.

Bucatile de carne se sterg bine de apa, se condimenteaza cu sare, piper si boia. Intr-o cratita sau o tigaie mai adanca se incalzesc 4 linguri de ulei de masline, se adauga ceapa tocata si se caleste 2 minute. Se adauga carnatul maruntit (sau baconul) si 2 catei de usturoi pisati. Dupa alte 2 minute, se adauga dafinul si bucatile de iepure si se rumenesc pe toate partile.

Se adauga vinul si se lasa sa se evapore. Apoi se toarna apa (sau supa) si se plaseaza un capac deasupra. Se lasa la foc mic cam 1 ora, pana se fragezeste carnea. Apoi se adauga passata, se potriveste de sare si piper. Se toaca marunt 2 catei de usturoi si se freaca cu sare si o lingura de ulei de masline si se adauga impreuna cu maslinele la ostropel. La sfarsit se presara verdeata tocata. Se serveste cu cartofi de orice fel. Pentru acompaniament se recomanda un vin rosu maturat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de iepure" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

sisterskitchen 1

26.02.2012, 11:14

Multumim!

Aurelia 07_07 1

26.02.2012, 21:12

Ostropel de iepure de la tine si eu dau mamaliga si o bere

sisterskitchen 1

08.03.2012, 08:28

suna bine! multumim

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui "tavalit" prin ierburi aromate