Ostropel de pasare

de carmenvlad in Pui, 19 Apr 2011 | 6878 vizualizari

 

Aceasta este varianta mea de ostropel.

 

INGREDIENTE

  • 4 copanele
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 cepe potrivite
  • 1 lingurita secretul gustului de gaina
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 400 ml supa
  • 1 legatura patrunjel verde
  • Sare si piper proaspat macinat
  • 50 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pasare:

Se spala copanelele si se pun la fiert intr-un litru de apa rece cu putina sare. Se spumeaza bine si se fierbe 30 de minute. Copanelele se prajesc in ulei, apoi se scot intr-un castron si se acopera cu un capac. In uleiul ramas se caleste ceapa, se stinge cu putina supa si apoi se adauga faina dizolvata in 300 ml supa. Se amesteca compozitia cu un tel (sa nu faca cocoloase) si se lasa sa fiarba pana cand are consistenta unei smantani. Se adauga pasta de tomate, boiaua de ardei, secretul gustului si usturoiul taiat marunt. Se potriveste de sare si piper si se pun in compozitie si copanelele. Se lasa sa mai fiarba 10 minute, se opreste focul si se presara patrunjel verde.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ostropel de pasare 99703
retete culinare - Ostropel de pasare 99704
retete culinare - Ostropel de pasare 99705
retete culinare - Ostropel de pasare 99706
retete culinare - Ostropel de pasare 99707
retete culinare - Ostropel de pasare 99708
retete culinare - Ostropel de pasare 99710
retete culinare - Ostropel de pasare 99711
retete culinare - Ostropel de pasare 99712
retete culinare - Ostropel de pasare 99713
retete culinare - Ostropel de pasare 99714
retete culinare - Ostropel de pasare 99715

COMENTARII (11)

Cris2711 1

20.04.2011, 18:46

bun

elena1988 1

21.04.2011, 10:03

ryta 1

07.03.2014, 15:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59