Ostropel de pui cu piure de cartofi

de claudiaO in Pui, 31 Ian 2014 | 2155 vizualizari

 

Din lispa de idei, dar cu ceva pulpite de pui in congelator, m-am hotarat sa fac acest fel de mancare...simplu si delicious.

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui taiate in 2
  • 50ml ulei
  • 8 catei de usturoi
  • pasta de tomate - cca 100 gr
  • 200ml bere
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • apa

Pt piure:

  • 4 cartofi albi mari
  • 50 gr unt
  • 70ml lapte dulce
  • sare
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui cu piure de cartofi:

Punem uleiul la incins si asezam bucatile de pui usor sarate sa se rumeneasca putin pe toate partile; cand sunt gata rumene, punem 4 catei de usturoi zdrobiti grosier cu lama cutitului si calim putin, apoi punem cca 3 cani de apa; punem un capac si lasam sa clocoteasca vreo 10 minute, apoi punem piper, cimbru si sare si adaugam berea si pasta de tomate si lasam sa fiarba pana se patrunde carnita si mai scade sosul - se si iingroasa. Cu vreo cateva minute inainte de final punem si ceilalti 4 catei de usturoi dati pe razatoarea mica(se pot zdrobi cu aparatul de usturoi) si patrunjel.

Pt piure: curatam cartofii si ii punem in apa cu sare sa fiarba pana se patrund bine; scurgem toata apa si pasam bine cartofii si ii amestecam cu untul taiat bucataele si cu laptele; potrivim de sare si asezam frumos pe farfurie impreuna cu ostropelul.

Poza si de aceasta data este nereusita :( dar mancarea a fost un deliciu.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in loc de bere se poate pune un pahar de vin alb sau de ce nu rosu, eu am pus bere ca aveam o cutie inceputa si nu prea mai avea acid :)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ostropel de pui cu piure de cartofi 294742
retete culinare - Ostropel de pui cu piure de cartofi 294743

COMENTARII (16)

Micutza Luana 1

31.01.2014, 18:34

caludia nui bai e timp si pt alte poze

Rocsi 1

01.02.2014, 20:03

Un preparat pe gustul meu

claudiaO 1

03.02.2014, 09:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55