Oua aspic cu sunca si legume

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2013 | 1698 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe www.retetepascupas.ro. Mi s-a parut o idee geniala pentru masa de Paste si m-am gandit sa o incerc. Am modificat putin cantitatile si ingredientele pentru a fi pe gustul nostru. In reteta data acolo, pe acel site, cantitatea de supa este de 3 ori mai mare decat este necesar si nu prea am inteles de ce.
Aspectuos, nimic de spus, insa, dupa parerea mea este un preparat care l-as gati doar cu o data pe an, nu mai des.

 

INGREDIENTE

  •  200 gr. sunca de curcan;
  •  10 oua (doar cojile);
  •  1 ardei gras rosu;
  •  2 morcovi mici;
  •  300 ml supa de gaina/pui;
  •  10 gr. gelatina;
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua aspic cu sunca si legume:

Ouale le spalam si le spargem cu grija un capacel cat mai mic, golim continutul, le spalam pe interior si le lasam sa se usuce. Punem gelatina la hidratat in putina apa rece, timp de 10 minute.

In supa de pui putin incalzita, punem gelatina si amestecam pana se dizolva complet.

Taiem cubulete mici sunca de curcan, morcovul (fiert inainte maxim 15 minute) si ardeiul gras.

Punem ingredientele in interiorul cojilor de oua, aranjand dupa cum dorim, turnam supa cu gelatina si dam la frigider pana a doua zi.

Le decojim cu grija pentru a nu strica forma de ou si le asezam pe un platou pe care am tocat cateva frunze de salata verde.

 

TIPS-URI

1

Putem umple ouale cu porumb, boabe de mazare sau alte legume care ne plac;

2

In supa, putem pune pentru aroma si zeama de la putin mujdei de usturoi.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Oua aspic cu sunca si legume 215941
retete culinare - Oua aspic cu sunca si legume 215942
retete culinare - Oua aspic cu sunca si legume 215943
retete culinare - Oua aspic cu sunca si legume 215944
retete culinare - Oua aspic cu sunca si legume 215945

COMENTARII (27)

Patricia Iordache 1

03.04.2013, 22:45

loredanaaa 1

04.04.2013, 00:50

Patricia Iordache 1

04.04.2013, 08:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18