Oua Benedict

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2012 | 4859 vizualizari

 

Mmm ce bune sunt! am zis eu cand am vazut la Masterchef ouale Benedict, dar cand am gustat toate simturile s-au trezit,intr-un mod extraordinar de delicios. Chiar imi pare rau ca nu am facut inainte, am mai mancat oua si bacon, dar in felul acesta nu. Deci va invit si pe voi. Pofta mare! Ingredientele sunt pentru o persoana..Ouale acestea au o poveste destul de lunga, in special este obiceiul americanilor sa manance la micul dejun, o chifla englezeasca, felii de prosciutto sau bacon, oua in camasa si sos olandez, ce sa mai zic e invitant si asa nu..

 

INGREDIENTE

  • 1 ou mai marisor
  • nucsoara
  • sare
  • piper
  • o lingura de lamaie
  • o chifla sau o felie de paine,eu am avut paine d'azzimo
  • cateva felii de bacon,eu am avut 3 mai lungi si le-am taiat in 2 fiecare
  • pentru sos:
  • un galbenus de ou
  • ulei de floarea soarelui sau unt topit
  • o lingura de suc de lamaie stors
  • frisca de soia
  • nucsoara,piper si sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua Benedict:

La inceput asezam felia de paine pe farfurie, daca e chifla o taiem in doua si o punem pe tigaie antiaderenta cateva minute la incalzit si sa prinda un pic de culoare. Punem si feliile de sunca sau bacon in tigaie si lasam la gratar asa, un pic de sare si asezam pe felia de chifla.

Punem apa la fiert cu sare si o lingura de zeama de lamaie, facem un vartej cu furculita si adaugam oul deja spart intr-un paharel, lasam doua minute pana vedem ca e fiert oul, dar nu prea mult ca nu se va putea pune painica in ea. Scoatem cu o paleta si asezam peste feliile de sunca, apoi facem si sosul olandez pe bain marie.

Punem galbenusul cu un pic de zeama de lamaie, cateva picaturi, apoi sare, nucsoara, piper si ulei de floarea soarelui (original este cu unt topit, sigur este mai bun la gust, dar eu prefer uleiul din cauza alergiei mele la lactate, deci e foarte buna si varianta asta), amestecam mereu cu furculita. La urma adaugam si frisca de soia, dupa ochi cateva linguri, eu am pus vreo trei linguri si..e gata. Este ca o crema densa.

Asezam pe feliile de bacon, condimentam daca mai vrem cu nucsoara si piper.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua Benedict" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Sim0na 1

10.07.2012, 22:53

N-am mancat niciodata... dar cred ca-i bun

alba_zori 1

10.07.2012, 23:48

multumesc mult pentru aprecieri,eu folosesc aproape toata gama de produse alpro soya,importate din Spania,am gasit doar la un supermarket,si daca nu aduc eu cer,prefer de soia,din cauza alergiei mele la lapte,si in plus ma ajuta pentru colesterol,deci..este frisca pentru bucatarie si pentru dulciuri,budinci,lapte,cappuccino foarte foarte bun si toate din soia,dar pentru cine prefera laptele se poate folosi si besciamella,sau unt,foarte bun

laura_n 1

11.07.2012, 14:05

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute la cuptor