Oua coapte in cartofi

de Cocktail_of_Senses in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2014 | 3181 vizualizari

 

Cu aceasta reteta va voi demonstra ca ouale pot fi servite cu putin ingeniozitate si la masa de pranz, nu doar la micul dejum. Merita efortul si timpul petrecut in bucatarie, intrucat preparatul arata apetisant, este consistent si foarte gustos

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 portii aveti nevoie de:
  • - 2 cartofi mari
  • - 4 oua ecologice
  • - 50 g unt
  • - 100 g cascaval
  • - sare de mare
  • - piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua coapte in cartofi:

Cartofii trebuie spalati bine si copti (in coaja) timp de aproximativ 1 ora si 20 minute, pana ii puteti intepa cu usurinta cu furculita.

Dupa aceea scoateti cartofii din cuptor si lasati sa se raceasca putin. Taiati cartofii in 2 jumatati egale, iar miezul scobiti-l cu ajutorul unei linguri. Aveti grija sa pastrati peretii cartofului intacti.

Miezul cartofului se paseaza cu furculita si se amesteca cu untul si cascavalul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Introduceti amestecul inapoi in cartof, aplatizand cu dosul lingurei si avand grija sa pastrati un centimetru de marginile de sus.

Introduceti in fiecare jumatate de cartof cate un ou si condimentati cu sare si piper. Spargeti ouale cu grija pentru a nu se sparge galbenusul!

Introduceti in cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute, pana oul de gatit. La final ornati cu patrunjel.

Pofta buna!

 

COMENTARII (13)

anca_rm 1

15.05.2014, 12:21

Satisfyyourcravings 1

15.05.2014, 16:14

Ingenios si prezentabil!

babi5 1

20.05.2014, 15:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41